Lahko se celo počutijo močno uporabne! Nekateri vas uporabljajo, ko imajo težave, ko pa jih potrebujete, jih ni zraven. Občasno se počutite premalo in nevidni. Če želite ravnati s sebičnimi ljudmi in jih postaviti na pravo mesto, je tukaj nekaj koristnih nasvetov.

Ne delajte tega, kar počnejo oni

Ne glede na to, kako se sebična oseba obnaša do vas, to ne pomeni, da se morate vi obnašati enako. Bodite to, kar ste, delajte kar hočete, dajte prednost tudi sebi. Ne pozabite, zakaj ste še vedno s to osebo, vendar ohranite svoje dobre lastnosti. Ne padajte na njihovo raven.

Recite

Včasih morate drugi osebi povedati, da je sebična. Toda to morate storiti taktično, ne da bi bili nesramni. Samo spomnite osebo, da se svet ne vrti okoli nje.

Ne dajte pozornosti

Sebični ljudje hrepenijo po pozornosti in prav tega včasih ne smete dati. Če se obnašajo kot dojenčki, jim dovolite. Če ste vi tisti, da pridejo do vas in pokažejo lažno žalost, samo recite: “No, takšno je življenje, v redu je.” Takoj jih boste odrezali od pozornosti, za katero so mislili, da boste namenili njihovim nasvetom.

Vaši interesi

Sebični ljudje mislijo, da so pomembni le oni, njihov dan, mnenje, kaj jim je všeč in česa ne marajo. Tako so tudi njihovi pogovori takšni. Če ga prenašate dlje časa, je čas, da poveste svoje. Ampak, naredite to pametno. Če se o nečem začnejo pogovarjati, tudi vi spremenite temo in začnite s svojo temo. Nenehno se vračajte v svoj interes, zaradi česar bodo razumeli, da ste tudi vi pomembni.

PREBERITE TUDI: Jeza je zdravju koristna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj