Vsaka družina ima svoj poseben ritual umivanja. Nekateri starši dojenčke kopajo samo zjutraj, drugi pa zvečer sledijo isti rutini, da spravijo umazanijo, ki se je nabrala čez dan in jih pripravijo na miren spanec. Ste se morda kdaj vprašali, ali je možno, da morda svoje otroke umivate preveč?

Ali svojega otroka preveč kopate?

Raziskave kažejo, da malo umazanije pri vašem otroku ne boli in včasih lahko brez krivde preskočite vsakodnevno umivanje. Ameriška dermatološka akademija predlaga, da je treba otroke, stare od 6 do 11 let, kopati le dva do trikrat na teden. Poleg tega malčki in novorojenčki potrebujejo manj umivanja. Če vaš otrok ne hodi, je manj verjetno, da se bo umazal, zato je kopanje enkrat ali dvakrat na teden več kot dovolj. Prav tako jim umijte lase le enkrat tedensko.

Zakaj morate manj kopati otroke?

Strokovnjaki menijo, da je raven aktivnosti pri mlajših otrocih manjša, ker se ne potijo, nimajo vonja in ne nabirajo toliko bakterij v primerjavi z odraslimi. Poleg tega lahko dovolite, da se kakšen košček umazanije drži okrog vašega otroka, saj njegovo telo uči, da se mora boriti proti bakterijam in krepi njegov imunski sistem.

Kdaj naj se otroci začnejo dnevno tuširati?

Ko otroci dosežejo puberteto (12 let – 13 let), se morajo začeti redno tuširati. V tem času se začnejo bolj potiti in kopičijo več bakterij okoli pazduhe. Obraz si morajo očistiti tudi dvakrat na dan. Če pa vaš otrok trpi zaradi kakršnih koli težav, povezanih s kožo, morate biti še posebej previdni pri njegovih higienskih navadah. Vsak otrok je drugačen in tudi njegova higienska potreba.

Kako varno kopati svojega malčka?

Ko kopate otroka, morate biti previdni, da zagotovite njegovo varnost in zaščitite njegovo mehko kožo.

  • Kopajte otroke, mlajše od sedem let, pred seboj.
  • Poskrbite, da temperatura vode ni previsoka.
  • Uporabite mila in losjone brez vonja.
  • Izogibajte se dolgim ​​kopanjem in drgnjenju. 10 minut je več kot dovolj.

PREBERITE TUDI: Razvajanje doma ~ kdaj ste si nazadnje vzeli čas zase?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj