Razmerja, romantika, ljubezen, odnosi, zveze, življenje v dvoje so nadvse prijetna stvar, Ampak dejstvo, da ste nekomu partner, še ne pomeni, da ne zmorete ničesar sami; da ne znate biti brez njega; da postanete odvisni in nesamostojni. Mnogo ljudem se to zgodi nenamerno in nezavedno. Delajte na tem, da si vzamete čas zase, da (p)ostanete močen posameznik, ki točno ve, kdo je in kaj želi, in ob tem uživa v življenju v dvoje. Če boste močna, neodvisna ženska, boste za moškega in okolico še bolj privlačni. Kakšen je ključ do tega uspeha, da ostanete v razmerju neodvisni? Najti morate pravilno ravnotežje. Uživajte v skupnem življenju, a obdržite svoje prijatelje, hobije in spoznajte ali znova najdite samega sebe.

PREBERITE TUDI: 11 znakov, da ste preveč odvisni od svojega razmerja (partnerja)

Kot vedno, je tudi tu komunikacija ključ do uspeha. Mnogo posameznikov se boji, če njihovi partnerji preživljajo čas zase. Ne razumejo, da je to pomemben dejavnik za zdravje vsakega posameznika. Vsak posameznik namreč potrebuje svoj prostor in čas zase. Tu je 7 aktivnosti, ki jih lahko počnete sami, četudi ste v zvezi.

1. Druženje s prijatelji

Prijatelji naj vam bodo celo življenje blizu in vi njim. Vzemite si čas za prijateljice, partnerju pa razložite, zakaj vam to toliko pomeni. Vključite ga v načrtovanje druženja. Ne le, da bodo prijatelji cenili vaš čas, tudi vi boste osebnostno zrastli, če boste imeli nekaj časa zase in za svoje prijateljice. Prijateljstva so ključ do zdravega socialnega življenja. Prijatelji nam namreč pomagajo ugotoviti, kdo smo, kaj nas veseli in z njimi lahko preživljamo prijeten čas. Dokazano je, da imajo ljudje, ki imajo zdravo socialno življenje zunaj romantičnega razmerja, boljša pričakovanja in razumevanje ter komunikacijo znotraj razmerja.

2. Opravki

Gospodinjstvo, opravki in obveznosti niso nujno domena obeh partnerjev. Seveda se strinjamo, da morajo moški pomagati pri takšnih in drugačnih opravilih, oziroma se tovrstno delo v razmerjih razdeli, a tokrat ne govorimo o tem. Tokrat poudarjamo to, da ni potrebno, da vse opravke postorita skupaj. Pojdite kdaj tudi sami v trgovino. Še boljše; če si opravke razdelita, bodo prej postorjeni in imela bosta več časa za skupne lepe trenutke.

3. Sproščanje

Četudi ste prišli v razmerje z nekom, ki z vami ne deli enakih verskih in drugih prepričanj, je pomembno, da svoja obdržite. Ne glede na to, v kaj verjamete, ostanite to, kar ste. Če imate radi jogo, meditacijo, branje knjig ali karkoli vas osrečuje, s tem ne prenehajte. Še naprej se trudite, da osebnostno rastete kot posameznik. Čas zase je pač čas zase. Sedenje skupaj v tišini ni enako temu. Ne le, da vas čas, ki ga namenite sebi, krepi, temveč krepi tudi razmerje, saj ste zaradi tega boljši posameznik. Poleg tega pa je dokazano, da tudi čas, preživet narazen, ugodno vpliva na razmerje in odnos.

4. Hobiji

Jasno je, da najti pravega partnerja ne pomeni nujno najti nekoga, ki ima povsem enake interese kot vi sami. Tega od partnerja ne pričakujte, niti naj tega on ne pričakuje od vas. Konec koncev sta se zaljubila eden v drugega prav zaradi lastnosti, ki jih imata, zato tega ne spreminjajta. Spomnite se, kaj ste radi počeli, ko ste bili sami? Ste veliko ustvarjali? Kaj vas je zanimalo?

5. Šport

Super je, če vaju zanima enak šport in če eden drugega spodbujata k zdravemu in aktivnemu življenju. A prav šport je odličen način, da najdemo čas zase in za svoje telo in obenem sprostimo misli. Redki so tudi pari, ki delijo enako telesno kondicijo, da bi lahko skupaj vadili, kar je lahko naporno za oba; za tistega, ki ne dohaja in za tistega, ki si želi bolj intenzivno vadbo. Šport naj ostane domena časa, ki si ga vzamete zase.

6. Delo

Ko delate, se posvetite službi. Pošteno je, da v službenem času misli in energijo posvetite delu. Pustite telefon ob strani, saj vams razna sporočila in klici lahko odvračajo pozornost od dela, kar lahko vpliva na slabše rezultate v službi. V času, ko sta v službi, zato poskusita omejiti stike. Čeprav imate metuljčke v trebuhu in vam misli neprestano švigajo k partnerju, se poskusite zadržati. Bo pa toliko slajše, ko se bosta slišala in videla po službi.

V razmerju se vse vrti okoli ravnotežja. Preživljanje časa narazen lahko povzroči, da bo vajin skupni čas še toliko bolj prijeten. Razmerje naj vama življenje še bolj izpopolni, in družba partnerja naj vas osrečuje. Naj bo vajin skupen čas lep. Po vsej verjetnosti si delita dom in življenje, zato si ustvarita prijetno pot, hkrati pa delajta na sebi. Razmerje, ki ga imate sami s seboj, je najpomembnejše in morate ga negovati. Torej lahko kdaj tudi sami nakupujete, tečete, meditirate in se zopet najdete. Le 2 močna posameznika lahko skupaj premikata gore.

PREBERITE TUDI: Zato ženske izgubijo same sebe, ko postanejo mamice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj