Ličila so namreč stvari, ki jih uporabljamo vsakodnevno, pa jim kljub temu namenjamo premalo pozornosti, kar se tiče higiene. Še posebno premalo pozornosti pa dobi stvar, ki je praktično vsak dan z nami, zvesto nas spremlja in rešuje naše tegobe. Kozmetična torbica, polna (ne)nujnih stvari, je orožje vsake ženske. Notri shranimo ličila, morda higienske pripomočke in še kaj bi se našlo (da o tem, kaj vse hranimo v navadni torbici, sploh ne govorimo). Privoščimo ji malo nege, da bo lepša in bolj čista.

PREBERITE TUDI: Napaka, ki jo delate pri negi kože

Zmanjšajte količino ličil in stvari, ki jih nosite s seboj

Najprej je nujno to, da preverite, katerih izdelkov v kozmetični torbici ali kopalnici že dolgo niste uporabili (in je, roko na srce, tudi ne boste) in se znebite vse navlake, ki je tam le zato, da dela gnečo in družbo ostalim stvarem. Ker gre vaša kozmetična torbica z vami povsod, ne morete v njej zadržati tone izdelkov; to je tudi razlog, da je vaša torbica umazana in težja. Določite nujne elemente. Torej, kako veste, kakšni so vaši bistveni elementi? Ne glede na to, ali ste ste dekle, ki uporablja le maskaro in mazilo za ustnice ali pa spadate v drugo skupino, pripadnice katere nikakor ne morete zapustiti hiše brez bolj naličenega obraza; dejstvo je, da nikoli ne boste potrebovale gore ličil, ki jo želite vzeti s seboj. S seboj vzemite najnujnejše stvari, ki jih boste uporabile za make-up popravke ali pa si omislite primerke, ki so potovalne velikosti. Mnogo stvari lahko spravite v manjše embalaže, tako boste zmanjšale težko izdelkov.

Očistite embalažo

No ja, vemo, kako to gre, zjutraj se vam reees mudi, in po nanosu pudra z roko, v dlani že držimo maskaro, ki ima na sebi posledično sledi pudra, ki smo ga malo prej nanesle na obraz. Veste, kam to pelje? Seveda je redno umivanje rok na prvem mestu, a v izogib prenašanja pudra in drugih ličil na kozmetično torbico, si roke umivajte sproti in po potrebi očistite embalažo. Embalažo lahko očistite z milom, detergentom ali kozmetičnimi robčki.

Ločite stvari

Med seboj ločite stvari, ki jih imate s seboj zaradi higiene (robčki, tampon, vložki) in stvari, ki spadajo pod ličila. Posamezne elemente lahko zavijete tudi v mini vrečke, tako jih medsebojno ločite, poskrbite, da higienske stvari take tudi ostanejo ter preprečite, da bi umazale kozmetično torbico (še posebno čopiči, kar nas pripelje do naslednje točke).

Očistite čopiče

Čopiče najlažje in najhitreje očistite, če jih namočite v toplo vodo z milom ali detergentom.

PREBERITE TUDI: Kako pogosto bi morale čistiti čopiče za ličenje?

Očistite torbico

Če je notranjost kozmetična torbica plastična, jo očistite z milom, detergentom, micelarno vodico ali acetonom. Če je kozmetična torbica iz primernih materialov, pa jo operite v pralnem stroju.

PREBERITE TUDI: Preprost trik, da bo vaš nos izgledal ožji

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj