… s krpo dotaknili polic. In medtem ko se praha ne moremo trajno rešiti, obstaja nekaj nasvetov, kako se ga znebiti učinkoviteje in za dlje časa.

1. Uporaba metlic za prah je najslabša možna izbira

Ta pripomoček žal prah le premika sem in tja in ga dejansko ne odstrani, zato raje izberite krpe za prah iz mikrovlaken ali elektrostatične krpe in pripomočke, katerih se prah dejansko oprime. Ko končate, seveda ne pozabite prahu odstraniti s trepanjem (seveda ne v stanovanju) ali pranjem.

2. Pri čiščenju spregledate skrita mesta

Razne špranje na stenah, stropih, napravah so pravo leglo prahu in če jih pozabite očistiti, vam bodo prostore takoj spet napolnile s prahom. Za njih najbolje poskrbite s sesalnikom in nastavkom majhno mehko krtačo.

3. Navlažite krpo za brisanje prahu

Ko je prah suh, rad leti naokoli, namesto da bi se oprijel krpe, zato je priporočljivo navlažiti krpe z vodo ali, še bolje, sprejem proti prahu, ki bo čiščenje še olajšal in dal lepše in dolgotrajnejše rezultate.

4. Preredko menjate vrečke sesalnika

Sesalniki načeloma dobro zadržijo prah v vrečkah, a ne pozabite očistiti filtrov, kjer se radi naberejo manjši delci in prah, ki jih nato ob nadaljnjem sesanju ponovno pršijo v zrak. Zato poskrbite za redno čiščenje filtrov, idealna izbira pa je vodni sesalnik, kjer nabiranje prahu ni mogoče. Skrbite tudi za redno menjanje vrečk – raje pogosteje kot redkeje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj