… sijočo kožo lepega rjavega tena in se sprašujete, kaj lahko storite, da boste čim dlje obdržali lep poletni ten kože.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

Vlaženje

To je najbolj pomembna stvar, ki jo lahko storite; da kožo dodatno vlažite. Koža je morda izsušena od sonca, klora in morja. Ne dovolite, da koža ‘hira’ od izsušenosti, temveč jo ustrezno navlažite z losjonom, mlekom ali olji za telo.

Izogibajte se prhanju in kopelim z vročo vodo

Vroče, dolge kopeli in prhe lahko izsušijo vašo kožo, zato se raje držite mlačne, hladne vode in ustreznega mila za telo, ki ne bo izsušil vaše kože.

Piling delajte nežno

Strah, da boste s pilingom ‘odstranili rjavo polt’, je upravičen, a to je nujno zlo. Še vedno morate namreč odstraniti odmrle delce, ki se nahajajo na koži, da bo polt bolj sijoča in zdrava in to je najbolj pomembno. Nežen piling bo koži dobro del, hkrati bo koža bolj ‘dojemljiva’ za novo porjavitev.

Pijte veliko vode

To, da ostanete hidrirani, je ključnega pomena za vaše splošno zdravje, torej tudi za zdravje kože. Da se kožne celice obnovijo, potrebujejo vodo, zato je pomembno, da koži zagotovite tekočino tudi od znotraj. Jejte hranljivo hrano, še posebej hrano, bogato z betakaroteni. Privoščite si mango, korenček ali papajo.

Nosite oblačila bele barve

Ni skrivnost, da oblačila bele barve ustvarijo lep kontrast zagoreni polti in s tem pripomorejo k videzu še bolj zagorene polti. Super mini trik, ki ga velja preizkusiti!

PREBERITE TUDI: 12 živil, ki pomagajo koži, da se zaščiti pred sončnimi opeklinam

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj