Hote ali nehote barve oblačil in ličil povezujemo z letnimi časi in nastala so tiha, nenapisana pravila. Tako nam jeseni in pozimi prijajo temnejše, zemeljske, umirjene barve, spomladi in poleti pa svetlejše barve. Pravzaprav ne le svetlejše – mnogi mislijo, da je poleti nujno nositi kričeče, razigrane, pisane barve, od katerih včasih kar malo boli glava in ki povzročijo, da marsikatero dekle na ulici izgleda kot velika, tropska papiga. Z živimi barvami seveda ni nič narobe, vse dokler z njimi ne pretiravamo. Žive barve poudarijo naš značaj, veselje do poletja, radost življenja in vsekakor popestrijo videz.

PREBERITE TUDI: Rdeča šminka – odkrijte svoj odtenek

Določanje barv po letnih časih se zelo pozna tudi na barvah nohtov in ustnic. Poleti imamo bolj živopisane nohte in ustnice, pozimi pa se držimo umirjenih barv, ki jih popestrimo le s klasično rdečo, ki je ‘dovoljena’, saj je to barva decembra in praznikov. Ampak kdo je rekel, da so črna, rjava, temno vijolična in rdeče barve rezervirane le za pozimi? Obarvajte svoje ustnice temno in naredite vtis tudi poleti. Presenetilo vas bo, kako temni odtenki ustnic lahko delujejo sveže. Zamenjajte roza lip gloss s temno šminko. Bodite drzne!

1. Temne barve so nove nevtralne barve

Temne barve ustnic so (povsem neupravičeno) pogosto označene tako ekstravagantno kot, naprimer modra maskara. Dolgo so temne utsnice veljale za drzne, zadnje čase pa so povsem normalen del tudi dnevnega ličenja. Temen odtenek ustnic lahko lepo poudari obraz, če hkrati ne pretiravate z ličenjem oči in oblačili. Manj je več!

2. Odlično pristajajo poletnemu tenu

Temne šminke zelo lepo pristajajo zagoreli poletni polti. Naša koža je poleti temnejša, kar zmanjša kontrast med tenom kože na obrazu in barvo ustnic, če jih obarvamo temno. Skupaj se odtenki odlično dopolnjujejo.

3. So na vseh modnih pistah in rdečih preprogah

Ne le, da temne šminke tudi poleti opazimo na mnogih zvezdnicah, temveč so prisotne tudi na vseh modnih pistah večjih modnih hiš in to je jasen znak, da je to ‘in’.

4. Drugačnost

S temno šminko poleti boste izstopale med množico pastelnih in svetlejših barv ličil in oblačil, ki jih bodo nosile druge ženske. Izrazile boste svojo unikatnost, moč in smisel za videz! Le pogumno!

PREBERITE TUDI: 2 trika, da bo šminka zdržala dlje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj