Strokovnjaki svetujejo: ne forsirajte se

Namreč nasvet namiguje, da obstaja samo eno glavno področje, kateremu morate posvetiti vso energijo in ko ga boste našli, bo vaša ladja nemoteno plula. Recept, prosim!

Ampak … Če nam nato kmalu ne uspe, lahko neuspeh povzroči težave. Vse prehitro se lahko zgodi, da vsa svoja jajca odložimo v en koš, katerega hitro izpustimo, če ta postane pretežek. Verjetno ste takšna oseba, ki trdo dela, zavzeto in vztrajno. Ko veste, kaj počnete, vas nič ne bo ustavilo. Toda preden lahko postanete neustavljivi, morate vedeti, kaj začenjate.

Vzemite si čas na poti iskanja svoje strasti in vedite, da se boste ne glede na vse približali mestu, kjer želite biti. Dokler se to ne zgodi, pa si pomagajte z naslednjimi nasveti.

PREBERITE TUDI: Oblikovanje za začetnike: fimo masa

1. Začnite s pravilnim razmišljanjem

Če ste prepričani, da je iskanje strasti težko ali da se to ne bo zgodilo za vas, boste ostali zaprti za možnosti. Blokirali boste majhne in velike priložnosti ter znake, ki vam kažejo pravo smer. Začnite verjeti, da je vse možno in da tudi vaših pet minut pride.

2. Izvlecite svoj detektor na plano

Ko se odločite, da je vaša strast uresničljiva, je čas, da poiščete dokaze kaj radi počnete. Če pobrskate po spominu, boste opazili, da nekatere izkušnje resnično izstopajo. V njih se skrivajo ključne sestavine – izluščite jih ter zapišite na papir.

3. Poiščite dežnik

Ko pogledate vse vam pomembne sestavine, se vam morda sprva zdijo nepovezane. To je čas, ko boste pogledali onstran sestavin in poiskali dežnik; nekaj, pod kar boste lahko postavili vse sestavine kot se spodobi. Kaj slastnega bo nastalo, ko jih vse združimo?

PREBERITE TUDI: Bizarni hobiji, ki so jih ljudje navedli v svojem življenjepisu

4. Razlikovanje med hobijem in dobičkonosno strastjo

Precej verjetno se boste skozi to raziskovanje zaljubili v neko aktivnost, zaradi katere vam srce zapoje. Postavite si vprašanje: Kdo bi imel od tega korist in zanjo plačeval? Če se ideja lahko spremeni v kariero, raziščite, kaj je potrebno za uresničitev in kdo morda potrebuje vašo novo nastajajočo strast – opogumite se in jih kontaktirajte.

5. Pričakujte upor

Vsi imamo ogromno strahov – okrog neuspeha, uspeha, prepoznavnosti in ranljivosti – ki nam govorijo da ne smemo delati tega, kar imamo radi. Če dovolite, da ti glasovi zmagajo, se vam bo vaša strast izmuznila iz roke. Leta in leta ste vadili in se krepili; prepričajte upor, da vaša ladja pluje v pravi smeri.

6. Poiščite meje svojega poguma

Z vsakim korakom v neznano – na primer odpoved svoji zaposlitvi s krajšim delovnim časom in pozdrav polnemu delavniku samozaposlenosti – naj bo vaša napoved vesolju: Na voljo sem. In resno mislim. Poiščite svojo različico poguma. Odkrijte, katera tveganja delujejo za vas. Povečajte svojo cono udobja, raje kot da jo zapustite.

PREBERITE TUDI: Kaj o vas povedo vaši hobiji in preživljanje prostega časa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj