Gibanje in zdrava prehrana sta vsekakor pomembna elementa, če želite izgubiti telesno težo. Napačno je prepričanje, da boste shujšali zgolj tako, da boste manj jedli. Ni pomembno, koliko jeste, temveč kaj jeste in koliko se ob tem gibate.

PREBERITE TUDI: 5 najslabših živil za večerjo, če želite shujšati

Medji nas vsakodnevno ‘bombardirajo’ s prehranskimi nasveti, novimi dietami in novimi načini vadbe. Gibanje in zdrava prehrana morata iti z roko v roki, sicer rezultati niso vidni. Pomembna pa sta še 2 elementa, ki pripomoreta k zmanjšanju telesne teže.

PREBERITE TUDI: 3 najboljše vaje za ploščat trebuh in vidne trebušne mišice

1. Zmanjšajte stres

To se lažje prebere, kot pa uresniči, kajne? Vemo, da to ni lahko in da se to ne more zgoditi čez noč. Dejstvo je, da kronični stres in anksioznost zavirata izgubo telesne teže. Raziskave kažejo, da visoka raven kortizola otežuje izgubo dodatne maščobe in da lahko to povečanje kortizola povzroči tudi povečanje telesne mase. Torej, cilj je zmanjšati stres v vašem življenju. Pomislite na stvari, ki vas spravljajo v stres in to poskusite spremeniti, izboljšati. Če to ne gre, pa se naučite s stresom soočati in se naučiti tudi sprostiti.

PREBERITE TUDI: Kakšne so razlike med jogo in pilatesom?

2. Več spanca

Raziskava, objavljena v reviji Nutrition & Diabetes, je pokazala, da so tisti, ki so spali okoli 8 ur na noč, izgubili 56 odstotkov več telesne maščobe v primerjavi s tistimi, ki so imeli približno 5 ur spanca na noč. Zanimivo je, da sta v tej raziskavi obe skupini sledili isti prehrani. Torej preprosta resnica, ki bi jo morali vedeti o spanju, je to: manj spanja vodi v več telesnih maščob.

Tako je, tako osnovni sta stvari, ki jih večina pozablja. Morate vedeti, da za hujšanje ni skrivnega recepta. Priporočamo zdravo prehrano, gibanje, delo na sebi, umirjanje uma in duha, pa boste bolj zdravi, in s tem bo boljše izgledalo tudi vaše telo. Začnite torej pri osnovah; začnite pri sebi.

PREBERITE TUDI: Sodobna prehrana: skrite pasti in kako deluje naše telo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj