In čeprav imamo vpliv na to, kakšno energijo oddajamo, včasih to sposobnost izgubimo, saj se naše vibracije zaradi različnih vzrokov lahko nižajo in oslabijo. V takem stanju pa smo pravzaprav prave spužve, ki vpijajo negativno energijo drugih kakor vodo.

PREBERITE TUDI: 5 fraz, s katerimi manipulirajo narcisi in sociopati

Vsi iščejo svoj prostor, kjer bodo odvrgli negativno energijo, saj se je z njo zelo težko soočiti. In če vi postanete ta ‘smetnjak’, se običajno slabo izide. Preveč negativne energije lahko dobite, če se jo nezavedno nalezete od drugih, lahko pa tudi svojo pozitivno energijo izgubljate s tem, da jo preveč razdajate.
Vsi imamo svoje varovalo – nekakšen ščit, s katerim se branimo pred okolico. Včasih zaradi lastne dobrote ta ščit spustimo prenizko, kar nas lahko prizadane. Seveda je pomembno, da spustimo ščit, če se želimo povezati z ljudmi, a kljub temu gremo včasih korak predaleč in s tem ogrožamo svojo energijo. Kaj je ta korak, ki ga naredite preveč in kako lahko zaščitite svoje vibracije?

1. Izogibajte se ljudem z negativnimi čustvi

Zdi se kot neizbežen scenarij; vaša prijateljica je žalostna, in vi avtomatsko začutite njena čustva zato, da se z njo povežete in jo razumete. S tem, ko se poistovetimo z nekom, ki je žalosten, izenačimo našo vibracijo z njihovo, in tako naša energija postane nižja, kar za nas ni dobro. Rekli boste, da je to povsem naravna človekova reakcija, kadar se kdo od bližnjih počuti žalostnega, kar je sicer res, vendar tej osebi ne bomo kaj dosti pomagali, če bomo tudi sami na dnu. Če vam ta oseba res nekaj pomeni, jim ponudite višjo vibracijo, da bodo lažje zlezli iz slabe energije. Na ta način jim ne le pomagate, temveč pomagate tudi sebi, da z energijo ne padete prenizko. Konec koncev – le kako bi lahko pomagali drugemu, če boste sami žalostni?

2. Nekatere stvari niso vaša odgovornost – in tako je tudi prav

Vsi se soočamo z izzivi, ki so nam nastavljeni zato, da jih presežemo in tako z njimi rastemo. Ti izzivi se pogosto zdijo kot zelo negativni in nepremagljivi. Najslabše, kar lahko storite, je to, da prevzamete težave (izziv) nekoga drugega na svoja pleča. Včasih si pač ne moremo pomagati in samodejno mislimo, da bi morali reševati težave drugih ljudi, samo zato, ker veste, kako jih pestijo. Vsi nosimo svojo težko prtljago, za katero smo odgovorni bolj, kot za prtljago drugih. Ni važno, kako grdo se sliši, a pomoč drugemu človeku, le-temu ne bo pomagala, saj se iz tega izziva z našo pomočjo ne bo ničesar naučil. Boljši način je, da jih spodbujamo, da uporabijo svoje znanje in moč, da se s težavo soočijo, ker so na to bolj pripravljeni, kot si mislite. Nihče ne potrebuje nekoga, ki bo namesto njega reševal problem, včasih potrebujemo le nekoga, ki nas bo malce ‘brcnil v rit’ in nas spodbudil.

3. Čustvo, ko se vam nekdo smili, zamenjajte za sočutje

Pretirano sočutje je strup. Strup zato, ker vodi le v slabo smer. Pretirano sočutje pomeni, da čutite stisko drugih in zato se vam ljudje neizmerno smilijo, in kadar se zgodi to, to pomeni, da ne verjamete, da se lahko soočijo s težavo. Zakaj mislite, da tega niso sposobni? Našo sposobnost, da preživimo najtežje izzive je nekaj, kar nam je bilo dano že ob rojstvu. Torej, zakaj bi podcenjevali ljudi s tem, ko se nam smilijo? Raje jih poskusite razumeti, sprejeti njihovo situacijo, z njimi sočustvovati, a jih tudi spodbuditi, da preidejo ovire sami. Bolj morate zaupati ljudem, ki jih imate radi – zaupajte njihovim sposobnostim. Sočutje je moč, ki pomaga in povezuje, smiljenje pa uniči človeka, še preden dobi možnost, da se bori.

PREBERITE TUDI: Visoko občutljiva oseba (Highly Sensitive Person – HSP)

4. Nikar ne mislite, da veste vse

Človekovo življenje je mnogo bolj zakomplicirano, kot si lahko predstavljamo. Take so tudi življenjske situacije, o katerih vsi vedo največ – dokler se ne zgodijo njim. Potrebne so več kot le besede, da vam nekdo razloži, v čem je pravi problem, kaj čuti, in kakšna je situacija z njegovega vidika. Tega vam nihče ne more opisati tako, da bi razumeli situacijo, kot jo on sam. Tudi vi veste, da nihče pravzaprav ne ve, kako je vam. In tudi če veliko veste o problemu, s katerim se oseba sooča, bodo oni sami vedno vedeli nekaj več, saj se to dogaja njim. Ne glede na to, kako dober nasvet ste dali, je za njega to lahko slab nasvet. Ljudje namreč naredimo napačna dejanja takrat, ko poslušamo druge, namesto sebe. Dovolite drugim, da delujejo na svoj – naraven način.

5. Nikoli ne izberite strani

Če ste priča prepiru med vašimi prijatelji, ne izbirajte strani, na katero se boste postavili. Bodite racionalni in pomagajte prijateljem, da najdejo pravi način komunikacije in se pobotajo. A pazite, prehitro lahko v dobri veri skočimo preveč vmes in naenkrat se znajdemo med dvema ognjema, bombardirani z negativno energijo obeh strani. Na koncu ugotovite, da niste nikomur pomagali, počutite pa se zelo izčrpano. Pravzaprav, zakaj pa bi morali zastopati stališča v problemu, ki sploh ni vaš? Namesto tega se drugič raje oddaljite od problema in spoznajte, da se morajo ljudje sami naučiti soočiti se z medsebojnimi razlikami in da vas pri tem ne potrebujejo.

6. Naučite se reči NE!

Rodili ste se v svoji koži in svojemu telesu zato, da najprej poskrbite zase, ne za druge. To, da postavite druge pred sebe, pomeni da razdajate svojo energijo, kot da bi jo zadeli na loteriji. S tem izdajate sami sebe, saj vas ljudje ne bodo spoštovali, ne glede na to, kako zelo si želite biti cenjeni. Najprej pomislite, kakšna je situacija, ali vas človek lahko le izkorišča, predvsem pa najprej preglejte, da imate zase postorjeno vse. Še celo matere ne zadovoljijo vsake otrokove želje, zakaj bi vi ustregli željam drugih?

7. Brigajte se zase

Naša naravna lastnost je, da nas skrbi, kaj si drugi mislijo o nas. Mnogi so celo svoje življenje začeli graditi okoli tega, kako izgleda njihova zunanja podoba drugim, kar je pravzaprav precej žalostno. Postavite se zase. Vedite, da vaše življenje ni definirano glede na mnenja drugih o vas. Tisti, ki vas bodo sodili, naj vas sodijo, vam pa naj bo vseeno.

8. Ne dajte moči drugim

Žal si dovolimo, da na našo energijo vplivajo tisti, ki imajo moč nad nami: starši, učitelji, šefi, avtoriteti itd. Če ima nekdo, ki ima nad nami avtoriteto, slab dan, je veliko možnosti, da bo ta negativna energija pristala na nas. Vedite, da nihče nima moči nad vami. Imajo samo moč, ki jim jo dajete skozi svoja prepričanja in dejanja.
Bolj, ko se boste zavedali svoje moči, bolj boste imeli nadzor nad vibracijami – in ne prevzemajte energije, ki vam ne pripada.

PREBERITE TUDI: Prepoznajte čustvenega vampirja, preden bo prepozno!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj