Začel se je mraz – tisti pravi, zimski – in iz omar smo že povlekli zimska oblačila. Ampak ojoj, kako neprijeten, zatohel vonj po omarah imajo! Vsega ne morete ponovno oprati; nekatera oblačila niso za pranje; nekatera ste tik, preden ste jih spomladi pospravili. Kaj narediti?

Kaj potrebujete?

Navadni alkohol ali vodko ja, tisto za v alkoholne koktejle – najcenejša bo popolnoma v redu) in embalažo na sprej (pumpica).

Kaj narediti?

Alkohol natočite v sprej pumpico in dolijte malo destilirane vode, da ne bo premočan; ali pa nalijte vodko (brez redčenja).
Pošpricajte (ne od preblizu in ne do mokrega) vsa svoja oblačila. Dobro je, da je sprej takšen, da vsebino lepo in enakomerno razprši. Nato pustite, da se posušijo.

Kako to deluje?

Alkohol ubije bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj n ko se posuši, ne pusti nikakršnega vonja, zato je strah, da bi vaša oblačila smrdela kot da ste glavni vaški pijanček, odveč.

Opozorilo

Pazite na občutljive tkanine ali posebej draga oblačila, npr. iz svile, usnja. Ostala bodo razsmrajevanje prav dobro prenesla.

Kako ohraniti prijeten vonj oblačil?

  1. Kadar le morete, jih prezračite na soncu in svežem zraku.
  2. Kupite si dišeče blazinice in jih nastavite v omare. Ja, vemo, da se hitro razdišijo, a ko se, jih lahko pošpricate s svojim najljubšim parfumom ali na njih kanete kako kapljico svojega najljubšega eteričnega olja.
  3. V omare si nastavite dišeča trda mila. Ja, sistem naših babic, ki pa vsekakor deluje!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj