… najmlajše o ravnanju z živalmi in celo spremenite zakonodajo. S starim papirjem lahko živalim zagotovite boljši jutri. Le prinesite ga na 16. akcijo zbiranja papirja, ki bo potekala v soboto, 3. oktobra 2015 med 8. in 18. uro pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani. Pričakali vas bodo prostovoljci in prostovoljke Društva za zaščito živali Ljubljana ter prostovoljni gasilci PGD Ljubljana-Vič. Pomagali vam bodo zložiti papir v velik zabojnik podjetja Gorenje Surovina, vam podarili priboljške za vaše domače ljubljenčke, zraven pa z veseljem poklepetali z vami in povedali kaj novega o aktivnostih društva.

Na naši stojnici vas poleg koristnih informacij čakajo tudi simpatični izdelki iz spletne trgovine Nakupi iz srca.

Del sredstev od zbranega papirja bomo tudi tokrat namenili projektu TNR Team Slovenia – Help For Stray Animals, ki v okviru društva Mačjelovka pomaga pri veterinarski oskrbi, sterilizaciji in kastraciji nikogaršnjih živali na Kosovu. Veseli bomo, če boste poleg papirja za njihove varovance prinesli tudi:

  • odeje, rjuhe, brisače,
  • posodice, igrače,
  • povodce, ovratnice,
  • plenične podloge,
  • mleko za pasje in mačje mladiče,
  • hrano za pse in mačke,
  • sredstva za zatiranje bolh in klopov,
  • sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev,
  • razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila.

Hvala, ker nam zaupate in vztrajate z nami za boljši jutri živali! Se vidimo 3. oktobra!

Kontaktna oseba: Maša Cerjak Kastelic, zakonita zastopnica
Društvo za zaščito živali Ljubljana
041/437 084
masa@dzzz.si

Več o akciji

Društvo za zaščito živali Ljubljana je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija. Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevamo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušamo doseči z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi se tako dolgoročno preprečeval neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušamo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč. Naša izobraževanja o dobrobiti živali so tako že našla mesto v osnovnih in srednjih šolah, na prireditvah, v okviru knjižnic in delavnic.

Društvo je vpisano v razvid prostovoljskih organizacij. Financira se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin, namenitve 0,5 % dohodnine in iz prihodkov od prodaje izdelkov.
Tokratna akcija zbiranja papirja je že 16. zapovrstjo. Vsako leto organiziramo de zaključni akciji zbiranja papirja, v mesecu juniju ob Svetovnem dnevu varstva okolja (5. junij) in v mesecu oktobru ob svetovnem dnevu živali (4. oktober). Z akcijo zbiramo nekaj prepotrebnih sredstev za naše delovanje in delovanje projektov, ki jih podpiramo, hkrati opozarjamo na pomembnost varovanja okolja in ločevanja odpadkov ter na pomembnost dobrobiti živali.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj