… vedno mnogi ne vedo – to pa seveda vodi v neuspeh.

Mit št. 1: gibanje izključno v zoni kurjenja maščob

Mnogi se v upanju, da se bodo tako kar najhitreje znebili odvečne telesne maščobe, lotijo le ene vrste vadbe in vedno ob istem tempu in srčnem utripu. Telo lahko na ta način morda sicer res porabi večji odstotek maščob, a to velja tudi za čas, ko telo počiva. Kar je izjemnega pomena za hujšanje, je skupno število porabljenih kalorij in ko vadimo intenzivneje, seveda porabimo več kalorij. Zato poskrbite, da se gibate dovolj intenzivno.

Mit št. 2: vsi hidrati in vse maščobe so slabe

Če želimo ohraniti zdravo telo, mu moramo dovajati tudi maščobe in ogljikove hidrate. Seveda pa moramo paziti na to, kakšne izberemo. Pazimo, da so maščobe enkrat ali večkrat nenasičene in da zaužijemo dovolj omega-3 maščob, ki so nujne za zdravje možganov, imunski sistem, kožo in lase, znižujejo slab holesterol ter pomagajo pri hujšanju. Poleg omega-3 so zelo zdrava še olivno, laneno, chia, orehovo olje. Od hidratov izločite vse, kar je belo; belo moko in vse izdelke iz nje, bel riž in krompir in uživajte čim več zelenjave in polnozrnatih izdelkov.

Mit št. 3: hitre diete pomagajo shujšati

Te diete sicer delujejo, tako, da na hitro shujšamo – a njihov problem je jo-jo učinek, kar pomeni, da vse izgubljene kilograme in še kakšnega za obresti v kratkem času dobimo nazaj. Če želite shujšati in novo težo tudi obdržati, morate spremeniti način življenja, ker pomeni trajno spremembo način prehranjevanja in uvedbo rednega gibanja. Uspeh je zagotovljen!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj