Ženske potrebujejo več spanja kot moški, ker imajo bolj kompleksne možgane. Ker ženski možgani delajo več, potrebujejo več spanja.

PREBERITE TUDI: Spanje in počitek – osnova učinkovitega delovanja

Ženske bi morale spati vsaj 20 minut več v primerjavi z moškimi, saj njihovi možgani močneje delajo preko dneva. Raziskava je temeljila na 210 moških in žensk srednjih let. Spanec ima vsekakor za naše telo pomembno vlogo; poleg tega, da se spočije naše telo, se s tem spočijejo tudi naši možgani. Količina spanca, potrebna za dober počitek, je odvisna od tega, kako kompleksno in intenzivno smo razmišljali in delovali čez dan. Bolj kot smo miselno aktivni, več spanca potrebujemo.

Ženske so znane po tem, da lahko postorijo več opravil hkrati in obenem razmišljajo še na drugih 100 stvari. Tako ženske svoje možgane uporabljajo intenzivneje kot moški, zato potrebujejo več spanca. Vodja raziskave je dejal, da bi ženske povprečno potrebovale približno 20 minut spanca. Dodal je še, da tudi moški, ki imajo kompleksno službo, ki terja veliko razmišljanja, tehtanja odločitev in organiziranja, potrebujejo več spanca. Raziskava je tudi pokazala, da premalo spanca vpliva na počutje in povzroča stres in depresijo. To se je izrazilo predvsem pri ženskah in ne pri moških.

Drage dame, brez slabe vesti lahko v postelji še malo poležite, zaslužite si!

PREBERITE TUDI: Ženske dokazano boljše kot moški pri opravljanju več opravil hkrati

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj