… bogat vir antioksidantov, kar pomeni da nevrtralizira proste radikale, ki se pojavljajo v telesu.

 

Pomembno je, da veste, katero olje uporabljate za kuhanje. Ker ne samo, da doda okus, ampak vpliva tudi na vaše zdravje. Študije so pokazale, kako lahko kakovost olja za kuhanje določa vaše splošno zdravje. Če zanemarite to dejstvo, vas lahko doletijo mnoge bolezni v kasnejši vazi življenja. Obstaja pa riževo olje, ki je po mnogih raziskavah celo koristno za zdravje.

1. Riževo olje krepi zdravje srca

Znano tudi kot srcu prijazno olje, lahko zniža raven holesterola. Pravzaprav ta antioksidant zmanjšuje absorpcijo holesterola in poveča izločanje holesterola. To olje ima med vsemi rastlinskimi olji tudi najboljšo kombinacijo mononenasičenih, polinenasičenih in nasičenih maščob. Iranska študija navaja, da lahko uživanje olja riževih otrobov kot del zdrave prehrane zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni.

2. Pomaga pri izgubi teže

Ker lahko zniža raven holesterola, lahko riževo olje pomaga tudi pri hujšanju. Prav tako je bogato z naravnimi antioksidanti,  ki krepijo presnovo in prispevajo k zdravi izgubi teže.

3. Upočasni staranje

To lahko pripišemo prisotnosti skvalena (kemijska spojina) v olju, ki zateguje kožo in krepi zdravje kože. Posledično upočasni nastanek gub in zavira staranje kože zaradi naravnega vlažilnega delovanja.

4. Blagodejno vpliva na sladkorne bolnike

V eni izmed raziskav so ugotovili, da olje iz riževih otrobov zniža raven sladkorja v krvi za kar 30 %. Določeni viri celo predstavljajo to olje kot najbolj hranljivo živilo na planetu.

PREBERITE TUDI: Čudežno zlato olje za pomlajeno kožo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj