V zadnjih petih letih si je pot na področju nege kože utrla micelarna vodica. Postala je trend kozmetične industrije, uporabljajo jo znane osebnosti in njihovi vizažisti, na trg pa jo je lansiralo mnogo kozmetičnih velikanov. Micelarna vodica naj bi bila super za čiščenje kože, odstranjevanje ličil, osvežitev obraza in nego kože. Pa je res?

PREBERITE TUDI: Preden si naslednjič umijete obraz z vodo iz pipe, si preberite tole

Ampak kaj je tisto, kar naredi micelarno vodo drugačno od drugih čistilnih sredstev in od navadne vode?

Če se sprašujete, kaj pomeni “micelarna”, gre za izrazito kemijsko izraz, ki izhaja iz besede micelle, ki se nanaša na skupino molekul, ki se združujejo v koloidne raztopine, kot so mila in detergenti. V teoriji, ta vse-v-enem proizvod sčisti vse z obraza v eni preprosti potezi.

Ali je micelarna voda bistvena za nego kože?

Po mnenju strokovnjakov je odvisno od tega, kako ga uporabljate. Dejstvo je, da micelarna voda ni povsem navadna voda, kar pomeni, da lahko vsebuje tudi toksične in škodljive snovi, ki lahko kožo tudi dušijo. Konvencionalne micelarne formule so nepotreben vsakodnevni korak za nego kože, ki ga je v večini primerov mogoče zamenjati z izdelkom, ki je manj dražilen in / ali preprosto bolj učinkovit pri čiščenju kože.

Micelarna voda torej ni bistvena za nego kože, a niti ni škodljiva. Nujno pa je, da si po umivanju z miclearno vodico le-to sperete s obraza z navadno vodo (čeprav na embalaži piše, da to ni potrebno). Še zlasti je pomembno, da jo dobro sperete, če ste nagnjeni k mašenju por. Micelarne vode lahko namreč zelo mašijo pore.

PREBERITE TUDI: Osnovna nega obraza

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj