britje

Poraščenost je ena izmed najbolj nadležnih neprijetnosti, s katerimi se srečujemo ženske. Pazduhe, bikini predel, noge, pogosto pa tudi roke in obraz so predeli, ki nam vedno znova – še zlasti pa pred poletjem – povzročajo sive lase.

Za odstranjevanje te neestetske nevšečnosti se najpogosteje posluž­ujemo britja in depiliranja z električnimi depilatorji in voski – a težava ostane oz. se vedno znova vrača, hkrati pa vse naštete načine odstranjevanja dlak lahko spremljajo neprijetnosti kot so pordela in razdražena koža, pojavljanje mozoljčkov in kar je najhuje, vraščanje dlak, ki lahko za sabo pusti celo trajne brazgotine.

Do nedavnega druge izbire niti nismo imele in smo tako vse 'veselo' vihtele britvice, vedno znova trpele hude bolečine pri puljenju dlak in kasneje izgubljale živce zaradi mozoljev, razdražene kože in vraščenih dlak, ki smo jih z iglami skušale spraviti na plano. Zveni znano, mar ne?
Vendar v zadnjih letih so se zadeve tudi na tem področju zelo spremenile in prišla je napredna rešitev, ki se imenuje trajno odstranjevanje dlak z IPL.

Zato smo se na Planetu Lepote odločili, da za vas testiramo to, pri nas še relativno novo in ne dovolj poznano metodo trajnega odstranjevanja dlak, ki so nam ga nadvse strokovno in profesionalno opravili v Weyergans High Care centru na Dunajski 107 v Ljubljani.

Kaj je IPL?­

Odstranjevanje dlak z IPL (Intense Pulse Light) je metoda, ki z močjo svetlobe postopoma trajno odstrani dlake na telesu tako, da melanin absorbira svetlobo in jo usmeri v koren dlake, ki se pod vplivom toplote trajno uniči. Da pa se to lahko zgodi, mora biti dlaka temna, kar pomeni, da je pogoj, da ste sploh lahko kandidat/ka za odstranjevanje dlak z IPL čim bolj svetla koža in čim bolj temne dlake.

Preden vam postopek oz. prvo obravnavo izvedejo, je potreben pregled, da strokovnjak, ki postopek izvaja, ugotovi, ali ste primerna kandidatka (seveda pa so lahko to tudi moški, ki želijo imeti gladka področja kjerkoli po telesu), torej ali vaše dlačice dovolj temne in polt dovolj svetla. Hkrati pa ustrezno preverijo tudi vaše zdravstveno stanje, saj obstajajo določene kontraindikacije za ta postopek, ki so sledeče: spremembe na koži, nosečnost, diabetes, hemofilija, epilepsija, antikoagulanti, fotosenzitivna zdravila, srčni vzpodbujevalnik, kožne bolezni (herpes, psoriaza, ekcemi, akne)).

Ko na podlagi pregleda ugotovijo, s kakšno močjo laserja vam bodo delali, je naslednji korak natančno britje področja, kjer se bo odstranjevalo dlake (lahko pa se obrijete tudi sami doma, preden greste na obravnavo).

IPL trajno odstranjevanje dlak

Zelo pomembno je namreč, da popolnoma nobena dlaka ni vidna na koži, saj mora IPL delovati izključno na korenine. Nato na obravnavano področje nanesejo gel, ki prevaja svetlobne impulze ter vas in sebe zaščitijo s posebnimi zaščitnimi očali. Postopek se začne in z IPL aplikatorjem usmerjajo svetlobne impulze na poraščene predele, ki bodo po pribl. 6 do 8 obravnavah ostali skoraj brez dlak – trajno.
Po obravnavi je treba dlake pustiti rasti, naj se jih ne bi brilo niti pulilo.

loading...


16 KOMENTARJI

 1. najlepša hvala za ta članek! kje se pa gibljejo kaj cene za postopek(-ke)?
  po mojih info. (od osebe, ki je to izvajala v svojem življenju kar 35x na večih delih telesa) pa vseeno ni čisto trajno, ne vem pa od česa je to odvisno. Tanja, ti pa vsekakor želim da bi imelo trajni efekt!!
  če sem prav razumela, postopek ni najboljši za npr temno blont nežne dlačice nad ustnico (glede na to da je dobro če so čim temnejše)?

 2. SovicaOka, glede na to, da zadeva še ni ravno zelo dolgo na tržišču, je težko govoriti o dolgoročnih rezultatih (bi morala biti vsaj 10, 20 let) – ampak dosedanje izkušnje in rezultati so zelo dobri in obetavni. Poleg tega so nekatere dlake lahko tudi leta v fazi mirovanja, kar pomeni, da se lahko pojavijo po 5 letih ‘miru’ z dlakami. Ampak že če primerjamo obisk 2x na leto za vzdrževanje napram non stop britju, depiliranju, puljenju (kjer moraš poleg vsega še vsakič znova čakati, da dlake zrastejo) in vsemu, kar našteto prinaša, se mi zdi, da ni primerjave. 🙂

 3. No, vsaj nekje se pokaže prednost svetle polti in temnejših dlak 😀
  Mislim, da se bom kar odpravila na tovrstno obravnavo. Vsaj za bikini in podpazduhe, se mi zdi vredno potrpeti bolečine.

 4. Vse bi rada opozorila na goljufanje pri posegu. Mene je moja kozmetičarka prepričala, da si naj odstranim tudi brčice. Ko mi jih je pobrila, je nato obsevala, ampak vse mimo- po bradi, po licih, Ne pa tam kot je bilo treba, nad ustnico, tam kot so brčice. Seveda ni bilo dobrih rezultatov. Povedala mi je, da je bila na nekem srečanju, kjer so ji duge kozmetičarke povedale veliko novih fint glede laserjov- jaz sem pa mislila, da kakšne dobre finte, očitno so našle način, kako si zagotoviti stranko. Jo uničit, da bo zagotovo prišla, ker ji drugega ne bo preostalo. Vztrajala sem še 5-krat in nisem ji upala reči, naj me obseva tam kjer je problem. Zdaj mi je žal, ker imam res prave brke, ki jih prej nisem imela. Bodite previdni. Za ta poseg sem vsakič plačala 25

 5. Ojoj, Butter, grozno – kakšna goljufija! 🙁 Jasno, da bi ti morala obsevati točno tam, kjer so spodaj korenine dlak! V katerem salonu si to bila? Vseeno upam, da te zdaj zaradi te neprijetne izkušnje ni minilo – bi bilo škoda, ker zadeva res super deluje. Če se ponovno odločiš za to, se prej dobro pozanimaj in pojdi nekam, kjer preverjeno dobro delajo in ne goljufajo strank. Če si iz LJ ali okolice, ti res priporočam center Weyergans, pa najbrž je še kje kakšen salon, kjer dobro delajo. Pa mislim, da bi to njeno početje lahko tudi kam prijavila, saj nenavsezadnje gre za goljufijo.

 6. Aja, pa sploh se mi ne zdi drago če res tako deluje, porabim zagotovo veliko več za depilacijo na splošno (britvice, mašinca, kreme za ublažitev težav, krema za depilacijo), da ne govorimo o raznoraznih masakrih ob vraščenih dlačicah :S

 7. Ta salon je v Slovenski Bistrici. Ni me minilo, saj vem, da niso vse kozmetičarke takšne. Preden je šla na to srečanje, mi je odstranjevala dlačice še na popku, ker sem imela tudi tam težave… rezultati so bili zelo dobri. Tudi po parih mesecih ni bilo opaznih nobenih dlačic, pa tudi zdaj, po 2 letih, je stanje še vedno minimalno. Takrat sem za popek dala skozi približno 15 terapij. In sem zelo zadovoljna še danes. Tudi za brčice bom slej kot prej morala poskrbeti, morda se bom odločila za obisk Weyergansa, saj se drugo leto najverjetneje selim v LJ. 😀

 8. Evo, jaz sem imela danes drugo obravnavo in res je vsaj polovico manj bolelo/peklo! Naslednjič bo pa še manj, ker bo še toliko manj korenin. Ma super, res, jaz sem navdušena! 🙂

 9. Tanja, ali se z IPL odstranijo tudi svetle dlačice? Lasersko sem si že dala odstranit dlake, sedaj bi pa si rada še svetle (z “običajnimi” ne gredo stran). Sem pregledala njihovo stran in so cenovno precej ugodni. Za tele goljufije sem pa tudi sama slišala. Prijateljico je kozmetičarka tako nategnila.

 10. Zadeva se mi zdi resnično super in ugodna 🙂 Vseeno pa me zanima, če katera ve kakšne so lahko posledice? Je to škodljivo?

 11. Nat, žal ne, le na temne dlake deluje. Za svetle je treba na elektrolizo, ki pa je zelo zamuden potopek, saj se za odstranitev ene same dlačice potrebuje kako minuto. Koliko to nanese že pri enih brčicah, si pa lahko misliš … 🙁
  mirj4m, posledice so lahko če ne upoštevaš navodil pred in po tretmajih in kontraindikacij, sicer pa načeloma ne.

 12. Delala bom skor cele počitnice, sam da si bom tole lahko plačala. Ker so dlake moja najhujša nočna mora :(. Že 2 leti se ne kopam samo zaradi tega … :((.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj