Sicer veste, da ste pod stresom, a vseeno … kje bi lahko še tičal vzrok? 
 
 
Najpogostejši vzrok za glavobol, ki se ga večina ne zaveda, je pitje premalo tekočine, torej vode in nesladkanih čajev. Ste tudi vi med tistimi, ki se zatopijo v delo; nato letijo po opravkih; nato pa se šele pozno popoldan spomnijo, da je edino, kar so spili tekom celega dneva, kozarec soka?
 
Popravite napako in začnite redno piti. Nenazadnje je pitje zadostnih količin vode potrebno tudi za redno prebavo in dobro delovanje možganov. Če pozabljate, si kupite vrč ali plastenko za vodo in jo imejte pred sabo na pisalni mizi, da vas bo opominjala, če je voda še v njej. Poskrbite, da boste spili vsaj liter vode ali nesladkanih čajev (pozabite pa na umetne sladkane pijače) že do 14. ure – še raje pa liter in pol.
 
Če vseeno pozabljate, pa si v pametni telefon nastavite opomnike, ki naj vam zvonijo vsako uro in pol do dve – in takrat spijte 2 do 3 dl vode. Kmalu se boste navadili in začeli sami posegati po vodi, če pa boste slučajno pozabili, vas bo kaj kmalu opomnila žeja, ki jo boste odslej bolje zaznavali.
 
Poleg tega boste tudi manj pojedli, saj bo želodec tako pogosteje napolnjen in ne boste iz navade posegali po nezdravih, sladkanih ali slanih prigrizkih namesto po vodi. Skratka, vrsta koristi z enim samim litrom vode!

1 komentar

  1. Za gadget frike obstaja tudi kar nekaj aplikacij, ki pomagajo slediti in opozarjati na vnos – Hydro Coach, Aqualert, Waterlogged ipd.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj