Tako ni treba pomivati, le vrže se stran. Vendar koliko se nas vpraša, kaj to pomeni za naravo? Eden izmed nazornih odgovorov je spodnja fotografija, ki kaže želvo, ki si skuša narediti gnezdo v neskončnem morju plastike.

Tako bodo v Franicji odslej lahko uporabljali le pribor in vse ostalo, narejeno iz bio razgradljivih materialov in se bo lahko kompostiralo. Čeprav večina osveščenih z veseljem pozdravlja odločitev, pa so se seveda takoj oglasili kritiki, češ, da to krši pravila EU o prostem pretoku blaga. Pack2Go Europe, organizacija iz Bruslja, ki predstavlja evropske proizvajalce embalaže, pravi, da se bo borila proti novemu zakonu in da se ne razširi še po preostalem svetu.

Zakon, ki bo stopil v veljavo leta 2020, je del gibanja Energy Transition for Green Growth – ambicioznega načrta, ki bo omogočil Franciji, da bo več prispevala k ohranjanju okolja in pomagala ustavljati klimatske spremembe.

“Pozivamo Evropsko komisijo, naj naredi, kar je prav in proti Franciji sproži pravne postopke, ker krši zakonodajo EU,” je dejal glavni tajnik Pack2go Europe, Eamonn Bates. “Če ne bodo, bomo mi.” Bates verjame, da ni dokazov, da bi bili biološko razgradljivi materiali boljši za okolje in da to lahko še poslabša situacijo, ker si bodo ljudje napačno interpretirali razgradljivost.

“Ljudje bodo to razumeli, da lahko povsod puščajo odpadke, kar v naravi, ker naj bi bili bio-razgradljivi. To je neumnost! To lahko problem odpadkov še poslabša,” je dodal.
Očitno gospod Bates sklepa po sebi in zatorej podcenjuje inteligenco in razgledanost ostalega prebivalstva.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj