­V filmu Seks v mestu, ki je samo v začetnem vikendu predvajanja v Združenih državah ustvaril 56.848.056 $ prihodka (podatki iz filmske baze IMDB), glavna junakinja Carrie Bradshaw svojemu ljubemu bere pisma iz knjige “Love Letters of Great Men“. Carrie je sicer še iz časov nadaljevanke Seks v mestu znana po tem, da s svojim stilom in navadami navdušuje in navdihuje svoje občinstvo, nihče pa ni pričakoval, da se bo za knjigo, ki jo bere v filmu, pojavilo veliko zanimanje.

Love Letters of Great Men

Po izidu filma je bilo povpraševanje v knjigarnah res veliko, kar bi bilo enkratno, če bi knjiga dejansko obstajala. Knjiga v filmu je bila namreč izmišljena, vendar pa so ljubezenska pisma velikih imen, kot so Beethoven, Byron in Napoleon in so uporabljena v filmu, še kako resnična. Zaradi tega in seveda izjemnega povpraševanja so se pri založbi Pen Mcmillan odločili knjigo izdati.

Naslovnica knjige Love Letters of Great Men

Popolnoma svež izvod knjige Love Letters of Great Men je kupcem na voljo že od prejšnjega petka. Knjigo je uredila Ursula Doyle, na 176 straneh pa vas bodo navduševali Beethoven, Byron, Napoleon, Darwin, Flaubert, Robert Browning in drugi. Knjiga je zaenkrat na voljo le v angleščini, če in kdaj bo izdana tudi v kakšnem drugem jeziku, pa zaenkrat še ni znano. Kupite jo lahko na spletni strani založbe Pen Macmillan ter v spletni knjigarni Amazon, cena za trdo vezano knjigo­ pa ­znaša 9,99 £.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj