V 70 letih vladavine kraljice Elizabete II. je bila na njenih nohtih menda le ena barva, ki jo je nosila. Je tako subtilna, da je verjetno nikoli niste opazili, čeprav je ob pozornejšem pogledu razvidno, da so njeni nohti nalakirani v nežno in nevsiljivo damsko mlečno barvo.

Pravzaprav je bila pokojna monarhinja tako povezana s tem odtenkom, da so se pojavile govorice, da je protokolarno nositi le še takšne nevpadljive lake za nohte. “Vendar to ni tako,” je leta 2018 dejal kraljevi dopisnik Omid Scobie. “Pravega protokola glede temnega laka za nohte ni. Gre preprosto za primernost.”

In obstaja en poseben – in ustrezno primeren – odtenek, ki je bil kraljici najljubši. Po navedbah znamke Essie je kraljičina frizerka leta 1989 poslala podjetju pismo, v katerem je prosila za stekleničko kultnega odtenka Ballet Slippers, “edine barve, ki bi jo nosila njena visokost”. Tako tudi Kate Middleton nosi v javnosti izključno to barvo; enako Meghan Markle.

In kaj je tisto, zaradi česar je bil ta lak na vrhu seznama želja njenega veličanstva?

Del privlačnosti je v sami barvi; gre za klasičen in subtilen odtenek, ki se ne razlikuje od tistih, ki se uporabljajo pri francoski manikiri. Je brezčasen, damski odtenek, zato ne bo nikoli iz mode ali kakorkoli neprimeren; in ker je formula prosojna, se z enim nanosom še vedno kaže naravna rožnata barva vašega nohta. Odtenek je laskava izbira za vse podtone kože.

Želite malce bolj prekriven zaključek?

Preprosto nanesite še en sloj, ki na nohtih vseeno ne bo videti preveč bel ali težak. Tiste, ki pogosto uporabljate naravne odtenke lakov za nohte, ste zagotovo seznanjene z občasnimi težavami s progastimi, neenakomernimi nanosi. Da bi to preprečile, uporabite lažji pritisk, ko s čopičem drsite po nohtu, med nanosi pa počakajte 10 do 15 minut.

Odtenek monarhinje pa je tudi praktičen: čopič je lepo ploščat in zaobljen na robovih, da se prilega naravni obliki nohta in ga prekrije z brezhibno natančnostjo; poleg tega so zaradi nevpadljive barve morebitni kiksi pri nanosu manj opazni, prav tako obrobljene konice, ki se pri navadnih lakih za nohte hitro pojavijo (odsotnost te težave, neverjetna obstojnost in izjemen lesk so prednosti UV/LED lakov).
In kaj je pri vsem tem najboljše? Lak je na voljo tudi v slovenskih prodajalnah za le 10 evrov.

PREBERITE TUDI: To so laki, ki jih nosijo članice kraljevih družin

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj