V kraljevih družinah veljajo izjemno stroga pravila, kaj se spodobi in kaj ne; kaj je dovoljeno in kaj ne. Njihovi standardi so vidoki, damski in uglajeni, zato če se glede sloga – najsi bo ličenja, oblačenja ali vedenja – zgledujemo po kraljevih ženskah, prav zagotovo ne bomo zgrešile. Vse imajo namreč prefinjen in uglajen slog, ki mora ustrezati strogim in visokim kraljevim standardom. Njihovo preprosto pravilo se glasi: manj je več.

Še posebej sta opazovani in posnemani, zahvaljujoč družbenim omrežjem, mladi vojvodinji, Kate in Meghan, ki sta se poročili s kraljevima bratoma Williamom in Harryjem.

Tako so mnoge prihitele k svojemu frizerju s fotografijo Kate Middleton in zahtevale enako ‘fen frizuro’; spet druge poskušale posnemati sijoč nenaličen videz, ki ga je Meghan nosila za svojo poroko; medtem, ko je videz princese Diane preveč zastarel, da bi ga danes lahko posnemali, tako kar se tiče pričeske kot tudi ličenja – uporabljala je namreč modro črtalo za veke, ki je preprost ‘don’t’.

Ena izmed najbolj tipičnih značilnosti kraljevih žensk so tudi nohti naravnega, damskega videza, kot se za članice kraljeve družin spodobi. Nohte namreč vse nosijo kratke, lepo oblikovane v naravno ‘squoval’ obliko (med ovalno in oglato, kar daje najbolj naraven videz), ter nalakirane v naravne, mlečne odtenke.

Kate Middleton

Ko sta Kate Middleton in Prince William naznanila svojo zaroko novembra 2010, je Middleton nosila prozoren lak na svojih damsko kratkih in oblikovanih nohtih. Tako je njen čudovit diamantni zaročni prstan, ki je bil tudi zaročni prstan pokojne matere princa Williama, princese Diane, prišel najbolj do izraza.

Tudi sicer Kate Middleton večinoma nosi prozoren ali prosojen mlečen lak za nohte, včasih pa nohtov celo nima nalakiranih, kar je sicer za višje sloje nenavadno. Brezgibno urejeni in nalakirani nohti so namreč znak urejenosti.

Za poročno manikiro so zanjo namešali dva odtenka: Bourjois Rose Lounge in Essie Allure. Poleg nenalakiranih nohtov in prozornega laka pa je Kate tudi ljubiteljica najljubšega odtenka kraljice, Essie Ballet Slippers. Vojvodinjo namreč pogosto opazijo z nežno roza odtenkom, ki bi lahko bil Essie Ballet Slippers ali nekaj zelo podobnega.

Meghan Markle

Ko se je Meghan Markle 2018 poročila s princem Harryjem, je prav tako nosila mešanico dveh odtenkov: prva plast je bila odtenek Unmasked CND Shellac, preko pa dve plasti CND Shellac Negligee. Nohte na nogi je ohranila preprosto nevtralne z odtenkom CND Shellac Cashmere Wrap.

Ko je na podelitvi modnih nagrad leta 2018 predstavila svojo oblikovalko poročne obleke, Clare Waight Keller, ki ji je predala tudi  nagrado britanske oblikovalke leta za žensko modo, pa je drzno – in v nasprotju s pravili kraljeve hiše – nosila črno-rdeč lak.

Sicer pa ima načeloma raje malce bolj prekrivne mlečne odtenke kot Kate.

Princesa Diana

Tudi pokojna princesa Diana je imela svoj najljubši odtenek, ki pa ni bil v skladu z zahtevami kraljeve hiše, saj je redno kršila vsa pravila – nosila je namreč živo rdeč lak, ki je bil takrat enako kontroverzen kot bi bil danes. Kraljeve družine namreč slovijo po konzervativnosti, spoštovanju tradicije in neprilagodljivosti novostim in spremembam v svetu.

Kateri odtenek natanko je nosila, ni znano, pa najverjetneje ga dandanes tudi ni več na voljo, zato lahko izberete kateregakoli, ki ustreza vašemu podtonu kože.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj