Za nekatere je dvojni džins najljubši outfit tekom celega leta; drugi ga nadenejo, ko postane spet moden. Za sezono 2022 so ga predstavile najprepoznavnejše modne hiše, med njimi Blumarine, Fendi in Versace.

“To je priložnost, da v svojo garderobo vnesete mladosten in energičen občutek,” pravi Libby Page, višja urednica pri Net-a-porter.com, ki upa staviti, da bo dvojni džins leto velik trend. Njeni najboljši nakupi? Loewejeve in Peter Do.

Druge vplivne modne hiše prisegajo na bolj snovni videz. Za navdih preverite Bottego in Balenciago za temne in toge bombažne tkanine in oprijete kroje; ali pa poiščite svojo velikost velikost na moškem oddelku svoje najljubše blagovne znamke džinsa.

Kdaj nositi dvojni džins?

Naomi Smart, Vogueovo rezidentka, ki se ukvarja z džinsom, pravi takole: “Nekatere si nadenejo kostime za vsakdanji uglajen videz, jaz pa nosim dvojni džins. Mislim, da je videti zelo elegantno, vendar se mora pri meni džins popolnoma ujemati. Obožujem strukturirane krojene srajce iz džinsa in jih rada kombiniram s kavbojkami z visokim pasom ali vrečastimi kavbojkami in ne previsokimi petami, ki jih lahko nosim ves dan.”

O lahkotnosti, ki bi jo moral dajati videz suknjiča in kavbojk, priča tudi modna ikona Katie Holmes, ki je naklonjena srednje spranim kosom džinsa, ki jih nosi s čevlji Birkenstocks in torbicami za knjige. Dekle iz serije Downton It, Chloë Sevigny, je jeans kose kombinirala s čevlji Margiela; Emily Ratajkowski pa meša in kombinira različne videze džinsa.

Chloe Sevigny
Katie Holmes
Emily Ratajkowsky

Skratka, vse je dovoljeno, če se le ne želite umakniti v ozadje. Chloë ali Katie; kdo je vaša nova muza za dvojni džins?

PREBERITE TUDI: Džins na džins, modni hit letošnjega leta

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj