A seveda ne brez določenih pogojev in pravil, sicer lahko outfit kaj hitro izpade kot popoln kiks namesto izvrstna modna kombinacija. Skratka, če ga znate dobro skombinirati, boste videti izjemno modni in šik!

'Dvojni džins' kot to kombinacijo nekateri imenujejo, je izjemno priljubljen outfit pri zvezdnikih, modnih bloggerjih in manekenkah, ter tako pri moških kot tudi pri ženskah. Zvezdnice, ki so znane ljubiteljice kombinacije jeans na jeans, so Rihanna, Olivia Palermo, Ashley Tisdale, Cara Delevingne in Miranda Kerr, moški pa Zac Efron, David Beckham in Kanye West. Skratka, gre le za to, da morate pravilno skombinirati – nihče ne želi izgledati, kot da je pobegnil iz osemdesetih ali devetdesetih let preteklega stoletja.

Videz, kakršnega si želimo

  • Kendall Jenner se je odločila za klasični in najpogosteje nošeni 'džins na džins' videz, to so hlače v modelu skinny džins in srajca iz džinsa. Da videz ne bi bil monoton, je poleg izbrala 'zaflikane' hlače, opazen črn pas z neti in srebrne čevlje.
  • Emmy Rossum je ubrala malce bolj damski videz s topom ženstvenega kroja in kavbojkami modela 'girlfriend', ki ga je dobro dopolnila z modnimi očali , črno torbico in seksi salonarji z visoko, tanko peto.
  • Jennifer Hudson je dokazala, da lahko kombinacija jeans on jeans' lepo izpade tudi na močnejših postavah. Da bi bila videti vitkejša, je izbrala strgane skinny kavbojke z visokim pasom in ulito srajco iz džinsa ter dodala črn pas, ki poskrbi, da kosa nista videti kot kombinezon, ter ženstvene sandale z visoko peto. Pika na I temu videzu? Rdeče ustnice, seveda!
  • Olivia Palermo kot ena najbolj poznanih modnih ikon, ki se ukvarja tudi s stiliranjem, jasno, skorajda ne more zgrešiti. To je dokazala s svetlo, tanko džins srajco in kompaktnimi skinny kavbojkami. Ker gre za tako zelo različna odtenka in teksturi, pas niti ni potreben, dodala je le sončna očala in mokasinke.
  • Gabrielle Union pa se za razliko od ostalih zvezdnic ni odločila za kavbojke, temveč krilo in to v kar trojni džins kombinaciji: strgano krilo, tanko džins srajco in še jakno iz džinsa. Poleg je izbrala klasično bež torbico in športne copate ter videz tako naredila idealen za prosti čas.

Videz, kakršnemu se želimo izogniti

Velike ljubiteljice kombinacije džins na džins pa so tudi druge zvezdnice, ki so izbrale takšne kombinacije:

Katera pravila morate upoštevati?

Različno skupaj

Prvo in zelo preprosto pravilo se glasi: različno skupaj. Kaj to pomeni pri kombinaciji džins na džins? Pravzaprav je zelo preprosto: osnovno pravilo je, da morajo biti barve in videzi (oz. pranja, angl. 'wash'), ki jih boste oblekli skupaj, popolnoma različni. To pomeni, da npr. svetlejši in bolj grob džins skombinirate s temnejšim in gladkim. Pri tem je popolnoma vseeno, katerega izberete za spodnji oz. zgornji del, je pa večini lepše oz. je bolj priljubljena kombinacija, če je zgoraj svetlejši kos, saj temnejši optično zoža in nas naredi navidezno vitkejše, proporce pa bolj skladne.

Odlično prileganje

To pravilo sicer velja tudi sicer in pri vseh oblačilih, če želimo izgledati urejeni. Karkoli vam ni res prav – preveliko kot da sploh ni vaše, ali pretesno, da se vam zažira v kožo – ne bo izgledalo dobro, zato vedno kupujte kose, ki so vam ulito prav ali jih po potrebi popravite pri šivilji.

Barvni džins

Nikakor ne morete zgrešiti s kombiniranjem kateregakoli modrega džinsa z barvnim, zato je to idealen način, če ste začetnik pri kombiniranju džinsa na džins. Tu previdnost ni potrebna, saj je dovolj razlike že v samih odtenkih. Zelo lepo pride npr. črn skinny džins in modra srajca iz džinsa; pa rdeče jeans hlače, bela majica in jakna iz džinsa; raztrgan, 'grunge' skinny džins in džins jakna ipd., nikar pa ne pozabimo tudi na letos tako zelo moden bel džins.

Kombinacije

Kot drugje pri modi smo tudi tukaj ženske veliko na boljšem, saj imamo poleg kavbojk na voljo še krila vseh možnih dolžin, modelov in širin, pa kratke hlače različnih dolžin in modelov, 'boyfriend', 'girlfriend' in skinny džins, jeans na zvonec, culottes iz džinsa ter še kaj vmes. Kombinacije in možnosti so skorajda neskončne. Eden izmed bolj 'varnih' načinov – še zlasti, če niste popolnoma prepričani v ta trend – je tudi ta, da si jakno ali srajco iz džinsa zavežete okoli pasu – pri tem morate seveda imeti spodaj oblečene kavbojke. Najlepše je videti preko kratkih ali skinny hlač.

Modni dodatki

Če imate doma na voljo le barve in videze džinsa, ki so si med seboj podobni, pa tudi tu obstaja rešitev – to so modni dodatki, ki bodo razbili monoton videz. To je lahko opazen pas, vpadljivi čevlji ali torbica,'statement' nakit, klobuk ali sončna očala. Ključno je, da dva podobna kosa džinsa kombinirate z opaznim in nenavadnim kosom, s čimer po eni strani preusmerite pozornost in po drugi razbijete sicer preveč monoton, uniformiran videz. Če boste dodale še eleganten plašč ali suknjič – seveda, če je letni čas oz. vreme ustrezno – pa lahko videz izpade celo poslovno elegantno.

Še en 'modni dodatek', če ga lahko tako imenujemo, ki se presenetljivo dobro poda k oblačilom iz džinsa, pa so rdeče ustnice. Kar pogumno, četudi sicer ne nosite rdeče šminke – zagotavljamo vam, da za prav vsako žensko obstaja rdeč odtenek, ki ji pristaja! Treba si je le vzeti čas in s seboj po nakupih vzeti kakšno kritično in strokovno izurjeno osebo z občutkom za estetiko, ki vam bo pomagala pri izbiri.

Trojni džins?

Ja, tudi to pride v poštev, kar si lahko ogledate na spodnji fotografiji. Tudi tu velja, da jo boste najlažje 'odnesle', če bo en kos v barvnem džinsu ter pravilo različnih videzov džinsa.


Guess

Tudi za moške

Dvojni džins ali 'jeans on jeans' pa je modna kombinacija, ki je zelo priljubljena tudi pri moškemu spolu. Čeprav imajo moški na voljo precej manj kombinacij, so le te lahko zelo izvirne, modne in šik. Večina moških nosi kombinacijo kavbojk in džins srajce ali jakne, da je videz bolj dinamičen, pa lahko izberejo kavbojke iz barvnega džinsa. Zelo lepa kombinacija je s črnimi kavbojkami, katere velik ljubitelj je tudi David Beckham. Druga možnost so kratke hlače iz (barvnega) džinsa in srajca.

Dvojni dzins pa ljubijo tudi zvezdniki, med njimi David Beckham in Zac Efron:

Pravila za moške

Tudi za moške veljajo praktično enaka pravila: kosi, ki se res lepo prilegajo (torej ne preveliki, ne premajhni); zgoraj svetlejši in spodaj temnejši kos (pri moških je to pravilo obvezno, saj je idealna moška postava široke rame in hrbet ter ožji boki, svetla barva pa optično poveča oz. razširi in temno zoža); kombinirajte različne odtenke in teksture džinsa ali dodajte kak opazen kos (pulover, pas, sončna očala, šal, 'beanie' kapa, posebni čevlji).

 

Vam je všeč kombinacija dvojnega džinsa?

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj