Čeprav je povsem naravno, da naša telesa proizvajajo različne vonje, bi lahko bilo zaskrbljujoče, če postanejo ti vonji še posebej močni in neprijetni. A brez skrbi! Za vas imamo preprosto rešitev, sestavljeno iz sestavin, ki jih morda že imate v vašem domu.

Kis in vaše noge

Kis je močno protibakterijsko domače zdravilo, ki se zaradi ocetne kisline, ki jo vsebuje, bori proti različnim oblikam bakterij, glivic in mikrobov. Ocetna kislina dokazano izboljša vonj stopal, ki so velikokrat razlog za neprijetne vonjave, ki prihajajo od vas.

Kombinirajte:

  • 1 del kisa
  • 2 dela vode
  • nekaj kapljic svojega najljubšega eteričnega olja (neobvezno)

Premešajte jih v posodi in pustite, da se stopala namakajo 10 do 20 minut. Naredite to enkrat na dan in opazujte, kako bodo vaše noge imele normalen vonj.

Piling za telo iz kavne usedline

Kavna usedlina je znana po svoji lastnosti, da absorbira vonj. Zaradi njihove močne arome si lahko zdrgnete roke z nekaj mlete kave, da odstranite druge močne kuhinjske vonjave (po česnu in čebuli …). Lahko pa uporabite tudi kavno usedlino za zmanjšanje telesnega vonja, tako da jo uporabite kot piling za telo in z njim odstranite odmrle kožne celice in razkrijete novo in čisto kožo.

Za pripravo kavnega pilinga za telo kombinirajte:

  • 1 del kavne usedline
  • 1 del kokosovega ali oljčnega olja
  • nekaj kapljic svojega najljubšega eteričnega olja

Vse sestavine zmešajte v majhni skledi ali kozarcu.

PREBERITE TUDI: Kako odpraviti in preprečiti neprijeten vonj čevljev?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj