Čedalje bolj se zavedamo, kako škodljive so kemikalije, ki jih nanašamo na svojo kožo. To velja tudi za anti-perspirante, ki zavirajo znojenje; ter deodorante, ki lahko vsebujejo škodljive dišave. Sicer so v prodaji na voljo tudi naravni deodoranti, a kaj ko jih toliko ne deluje dobro, poleg tega so lahko zelo dragi. Zakaj si ga ne bi torej naredili kar sami? Recept je sila preprost!

PREBERITE TUDI: Antiperspiranti dokazano škodljivi in rakotvorni

Potrebujemo

Za pripravo deodoranta potrebujemo naslednje sestavine:

  • destilirana voda;
  • navadni alkohol (ethyl alkohol ali alcohol denat.);
  • embalaža na pumpico, 150 ali 200 ml;
  • eterično olje po izbiri (limonska trava, limona, pomaranča, mandarina, sivka … karkoli vam najlepše diši). Pazite, da boste kupili kakovostno, pravo eterično olje, ne parfumskega!
  • soda bikarbona.

PREBERITE TUDI: Dišave, vključno s parfumi, izjemno škodljive

Priprava

V 2 dl lonček s pokrovom, da boste lahko sestavine dodobra premešali, nalijte ¾ destilirane vode in ¼ alkohola. Dodajte ravno čajno žličko sode bikarbone, kakih 20 do 30 kapljic eteričnega olja (ali mešanice – kombinirate lahko po mili volji), zaprite ter dobro premešajte.

Nato vse, razen ostanka neraztopljene sode, pretočite v sprej embalažo in – tadaaaammm! Deodorant je narejen! Seveda je to deodorant, ne antiperspirant, zato ne pričakujte manj znojenja – boste pa sveži in preprečeval bo nastajanje neprijetnega vonja.

PREBERITE TUDI: Razlika med deodoranti in antiperspiranti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj