Če ste slučajno spregledali, je 63-letna nekdanja manekenka Christie Brinkley skupaj s svojima hčerkama pozirala za revijo Sports Illustrated. In 51-letna Liz Hurley sama reklamira svoje kopalke. In 85-letna Carmen je nastopila na pariškem tednu mode.

 

63-letna Christie Brinkley s svojima hčerkama
 

51-letna Elizabeth Hurley
 
Eno je imeti dobre gene, na katere se izgovarjajo mnogi, ki ne skrbijo zase kot bi bilo treba – a raziskave zadnjih let vedno znova potrjujejo, da imajo geni največ 20 odstotkov vpliva, najmanj 80 pa ga imamo sami s svojim načinom življenja. Kaj torej ženske, ki se skoraj ne starajo – med njimi tudi zvezdnice, kot so že omenjena Christie Brinkley ter Julianne Moore, Carmen Dell'Orefice in Jane Fonda – počnejo drugače?
 
Njihove skrivnosti za mladosten videz so izdali strokovnjaki dermatologi skupaj z nasveti za lepo staranje, da bomo lepe, vitalne in mladostne tudi še v 50-ih ali pa 70-ih.
 

1. Začnite z anti-aging nego, ko ste še mlade

Vemo, ravno v nasprotju s tem, kar poslušate večino življenja (razen, seveda, če ste redne obiskovalke Planeta Lepote smiley). Zgodnja ustrezna nega kože je izvrstna preventiva, prav tako manjši posegi, ki jih začnete v tridesetih. Dlje, kot čakamo, drastičnejše posege bomo potrebovale – in manj naraven je lahko rezultat.
 
"Manjše redne intervencije dovolj zgodaj lahko preprečijo veliko nastale škode in dajejo bolj dolgotrajne in lepše rezultate kot drastični posegi, ko je nastalo že veliko škode," je razkril Dr. Sonam Yadav, kozmetični dermatolog pri Juverne. Kaj natanko to pomeni? Ne pretiravajte s sončenjem; uporabljajte alfa- in beta-hidroksi kisline in retinoide in se občasno odločite za kak laserski poseg ali kislinski piling. Vse to preprečuje nastajanje globljih gub in povešanje kože, pravi Yadav.
 

PREBERITE TUDI: 12 nasvetov za bolj mladosten in svež videz (brez botoksa in polnil!)

 

2. Poskrbite za zdrav način življenja

Ni je kreme ali posega, ki bi lahko odpravil posledice nezdrave prehrane, odsotnosti gibanja, stresa, pomanjkanja hranil in podobno. "Anti-aging je način življenja," pravi Yadav. "To pomeni zdravo prehrano: svežo, nepredelano hrano ekološke pridelave brez sladkorja; da ne kadimo; da spimo vsaj 7 do 8 ur na dan."
 
 

PREBERITE TUDI: Poskrbimo za lepoto od znotraj – 1. del

 

3. Poskrbite za akne

Mnogi se tolažijo, da so le v času pubertete, a stopimo na realna tla: akne po puberteti lahko minejo, lahko pa ne. Lahko se pojavijo kadarkoli v življenju: v dvajsetih, tridesetih, štiridesetih, v meni ali celo kasneje. Zato nikar ne čakajte in jih začnite zdraviti takoj, saj lahko za seboj pustijo zelo grde brazgotine, ki so težko odstranljive.
 
"Zdravite akne, zamašene pore in brazgotine ko ste še mladi, saj z leti, ko koža izgublja kolagen, postajajo čedalje bolj očitne," je pojasnil Yadav. "Aken se lotite agresivno."
 

PREBERITE TUDI: Preverjeno učinkoviti načini za odpravo mozoljev

 

4. Poučite se o polnilih in botoksu

Ko se staramo, naša koža izgublja volumen in se poveša in na to ni imun nihče. Za to so izvrstna oblika polnila (fllerji) s hialuronsko kislino. “Polnila s hialuronsko kislino so tako napredovala v zadnjih 10 letih, da si lahko vsaka zvezdnica, ki ima dovolj denarja, popolnoma 'napolni' obraz,” je povedala dr. Debra Jaliman.
 
 
“Na začetku so si bila polnila vsa zelo podobna in uporabil si polnilo enega tipa za cel obraz. Sedaj so na voljo različna polnila, ki vsebujejo različne količine hialuronske kisline in imajo različno velikost delcev. Zato če je polnilo iz zelo majhnih delcev, je boljši za drobne gubice; če pa ima večje delce, je dober za nasolabialne gube. Obstajajo tudi polnila s posebno tehnologijo, npr. Juvederm Voluma. Ta temelji na Vycross tehnologiji, ki ima hialuronsko kislino vezano v posebno mrežo, da je čvrstejša in tako privzdigne obraz. To je eno najboljših polnil za dvig ličnic.”
 
Treba pa se je seveda zavedati, da se zvezdnice, ki izgledajo tako fantastično, tovrstnih posegov – torej polnil in botoksa – poslužujejo zelo zmerno in 'po zdravi pameti'. Ne želijo in niso videti stare 20 let temveč le izjemno za svoja leta.
 

5. Laserski posegi

Kakovostna nega kože je seveda zelo pomembna in ima učinke – a treba se je zavedati, da so ti zelo omejeni. Korak naprej so laserski posegi, ki jih je dandanes na voljo skorajda neomejeno. Medtem, ko botoks preprečuje nastajanje gub in polnila zapolnijo globje gube in upadel obraz, pa je treba poskrbeti še za sijočo, mladostno kožo.
 
"Dodajte neablativni laser in znebili se boste drobnih gubic, zmanjšali pore in kža bo zasijala v mladostnem sijaju," razlaga Jaliman. "Nekateri laserji kožo tudi zategnejo in učvrstijo, npr. okoli oči in čeljusti. Vse to bo poskrbelo, da boste videti mladostni."
 

6. Kislinski pilingi

Precej podoben učinek kot nekateri laserji pa imajo 'dobri stari' kislinski pilingi. Ti odstranijo odmrle celice in razkrijejo svežo, mladostno kožo; ker pa ni več plasti odmrlih celic, ki bi prekrivala kožo, se potem tudi negovalni izdelki bolje vpijejo in bolje učinkujejo. Hkrati ti pilingi tudi pospešujejo nastajanje novega kolagena, ki je ključen za svežo, mladostno, napeto polt, zato so idealna rešitev za vse po 30. letu, ki se že soočajo s prvimi znaki staranja.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj