Derma E toniki

Testirali smo dva tonika: piknogenol tonik in tonik v spreju s hialuronsko kislino in oba sta nas navdušila tako zaradi vrhunskih sestavin, kakršnih v toniku še nismo zasledili (toliko manj zadnje leto ali dve, ko so ukinili praktično vse kolikor toliko kakovostne formule in jih nadomestili s slabšimi, manj antioksidantnimi, pomirjajočimi in ostalimi koži koristnimi sestavinami), kot tudi zaradi prijetnega osvežilnega in blagodejnega občutka, ki sta ga pustila na koži.

Piknogenol tonik je tako kot celotna piknogenol linija, neodišavljen. Vsebuje vlažilni glicerin in antioksidantna in pomirjajoča ekstrakta zelenega čaja in kamilice, piknogenol, poleg njih pa še pomirjajoči alantoin in aloe vero – torej je prava pomirjajoče-vlažilno-antioksidantna bomba. Je izjemno vlažilen in ima prav blagodejen učinek na kožo – po uporabi je prav čutiti, da je koža nekako olajšana, sproščena, sveža in zadovoljna. Ne draži kože in je ne izsušuje ter je primeren tudi za najbolj občutljive kože ter za vse tipe, od mastne do zelo suhe. Ker ne vsebuje alkohola, bo za mastno kožo – sploh v toplejših dneh – zadostoval tudi samostojno, za bolj suhe tipe kože pa bo idealna antioksidantna, vlažilna in pomirjajoča podlaga za nadaljnjo nego.

Tonik s hialuronsko kislino ima prav tako izjemne sestavine. Za razliko od ostalih je na sprej in se ga tako še lažje uporablja kot lahek vsakodnevni vlažilec za mastno kožo. Vsebuje ekstrakt zelenega čaja in ekstrakt nepozebnika, aloe vero, pomirjajoči alantoin in vlažilna pantenol in hialuronsko kislino. Ima nežen in nevsiljiv, prijeten kozmetični vonj, ki je značilen za celotno linijo s hialuronsko kislino. Kožo intenzivno navlaži, da je videti sveža in spočita, tako, da ga je pravi užitek uporabljati. Pri mešani in mastni koži bo zadostoval za samostojno uporabo – razen morda pozimi – pri ostalih tipih pa bo idealna antioksidantna in vlažilna podlaga za nadaljnjo nego. Pri samostojni uporabi se tudi zelo dobro obnese kot podlaga za ličila, ki bodo zaradi odsotnosti krem tudi bolj obstojna.

Derma E čistilni geli

Za test čistilnih gelov smo izbrali dva – in sicer Tropical Solutions čistilni gel in vanilijevo čistilno peno. Tako kot tudi pri ostalih Derma E izdelkih, smo bili tudi tu ne le pozitivno presenečeni, temveč naravnost navdušeni.

Tropical Solutions čistilni gel ima značilni vonj celotne linije, ki je ananasovo-tropski. Gre za prozoren gel v nadvse priročni embalaži na pumpico, s katero se da izjemno natančno dozirati količino izdelka. Za čiščenje obraza – tudi mastne kože – zadostuje že izjemno majhna količina čistilnega gela, kadar je bila koža zelo mastna, pa smo čistilni gel nanesli kar na suho, torej nenavlaženo kožo. In tudi v tem primeru ni bilo zaslediti niti najmanjšega izsuševanja, draženja kože in nasploh kakršnegakoli negativnega učinka. Ravno nasprotno – po čiščenju nas je presenetila le nežna, mehka, sveža koža.

TS čistilni gel je bil pravzaprav eno večjih presenečenj kozmetike Derma E – zaradi izjemne nežnosti namreč nismo pričakovali, da bi lahko odstranil tudi ličila, zato ga v ta namen nismo preizkusili skoraj do konca testa. Potem pa je le nastopil čas, da opravi tudi ta test in na naše veliko presenečenje je v celoti in popolnoma odstranil vsa ličila z obraza (puder, bronzer, rdečilo, črtalo za oči in obrvi in maskaro). Ko smo sledili z vatko, prepojeno s tonikom, je ta ostala popolnoma bela, torej brez kakršnihkoli sledov ličil.
Dodatni plus pa je, da se ga porabi zelo malo, saj ga je po dvomesečni uporabi manjkalo komaj 3 cm, zato je upoštevajoč še vse ostale pluse tudi malce višja cena, kot smo jo ponavadi pripravljeni odšteti za čistilne izdelke, več kot upravičena in se kaj kmalu povrne – tudi v obliki čiste, zdrave, sijoče in zadovoljne kože.

Sestavine so tako nežne, da ob pogledu na njih sploh ni jasno, kako lahko nekaj tako nežnega tako dobro očisti kožo, saj ne vsebuje ne SLS, ne SLES, temveč nežne čistilce, ki jih sicer uporabljajo za čiščenje občutljive in nerazvite otroške kože. Poleg teh vsebuje tudi antioksidantne ekstrakte zelenega čaja, granatnega jabolka, acai jagod, aloe vero ter vitamine A, E in C.
Toplo priporočamo za čiščenje izsušene, dehitrirane in suhe kože, ki je bila doslej obsojena na čiščenje s čistilnimi mleki in kremami, pa tudi za mastno in mešano kožo, saj bo temeljito, a nežno očiščena.

Vanilla Bean Cleansing Mouse je edini izdelek, ki smo ga preizkusili iz 'vanilijeve linije' in tudi ta nas ni razočaral. Gre za gost bel gel nekako penaste teksture, ki nas je že ob prvi uporabi presenetil z neverjetno pristnim vonjem po vaniliji. Tudi ta je izjemno nežen in neizsušujoč, čeprav pusti na koži bolj čist občutek kot TS čistilni gel. Vanilijeva čistilna pena je morda celo še bolj koncentrirana – poraba je smešno majhna, saj že majhna kapljica zadostuje za temeljito čiščenje celega obraza, pri čemer lahko uživamo še v božanski vanilijevi aromaterapiji. Tudi ta izjemno dobro očisti ličila, saj je bila vatka po uporabi popolnoma čista, edini ostanki bodo morda sledi vodoodpornih črtal za oči (kot tudi pri TS gelu).

Sestavine so dih jemajoče in prav škoda je, da na koži ne ostanejo dlje časa, da bi imela več koristi od njih – kar pa sicer ni problem, če nego nadaljujete s kakšnim izmed kakovostnih negovalnih izdelkov. Vsebuje nežne čistilce, čeprav za spoznanje intenzivnejše kot TS gel (a nikakor ne agresivne!), pomirjajoči alantoin, vlažilni pantenol, antioksidantne in pomirjajoče ekstrakte zelenega čaja, kamilice in piknogenol, ter ekstrakte morskih alg, vanilije in njivske preslice, ki deluje antioksidantno in adstrigentno, torej kožo napne in lahko pomaga pri videzu manjših por (čeprav v čisitlnem izdelku najverjetneje nima takšnega učinka, saj se prehitro spere). Priporočamo za vse tipe kože, še zlasti za normalno, mešano in mastno.

Katerikoli Derma E čistilni gel boste izbrali, ne boste zgrešili, prav tako ne med ostalimi Derma E čistilnimi geli, ki jih sicer nismo testirali, a lahko na podlagi sestavin zagotovimo, da so nadvse nežni in kakovostni.

Ostali Derma E izdelki

Iz linije s čajevcem smo preizkusili Olje čajevca z vitaminom E, ki se je izkazalo kot izjemno učinkovito sredstvo pri zatiranju bolečih podkožnih mozoljev, pa tudi razkuževanju kože po iztiskanju nečistoč. Vsebuje kar 75 % čajevca, zato je učinkovitost praktično neizogibna. Ko se je začel pojavljati kakšen podkožni mozolj, smo nekajkrat na dan nanesli to olje in že po dveh dneh je bil mozolj komaj še opazen. Žal koža nekaterih posameznikov na olje čajevca ne reagira, tako, da zagotovila, da vam bo pomagal, ni – ga je pa v poplavi 'umetnih' izdelkov za zatiranje in preprečevanje nečistoč vsekakor vredno preizkusiti. Poleg olja čajevca vsebuje še 25 % vitamina E, ki je antioksidant in pospešuje celjenje kože, tako, da je še v dodatno pomoč v boju proti mozoljem in pospeševanju celjenja.

Sicer pa ima olje čajevca izjemno antibakterijsko, protimikrobno in protiglivično delovanje in je eden izmed izdelkov, ki bi ga nujno moralo imeti popolnoma vsako gospodinjstvo kot vsestransko uporabno prvo pomoč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj