Če ste med tistimi, ki bi radi svoje stanovanje čistili kar se da naravno in brez škodljivih kemikalij, je eno izmed bolj naravnih čistilnih sredstev, ki se nahaja v vaši omarici s čistili, zagotovo beli kis. Ampak kako moteče vam je, ker takooo smrdi ob čiščenju in še nekaj časa po njem.

Brez skrbi, imamo boljšo rešitev za vas, tako kar se tiče učinkovitosti kot tudi vonja. Za kaj gre?

Citronska kislina

​​​​​​​

Citronska kislina se najde v kuhinjah vseh, ki radi kuhajo; kar pa večina ne ve, je to, da je izjemna za odstranjevanje vodnega kamna – in to brez neprijetnega vonja. Njena prednost je tudi v tem, da za trdovratnejši kamen lahko pripravite močnejšo mešanico; posode, v katerih segrevate vodo (npr. kuhalnik vode) pa še najbolj temeljito očistite tako, da v njih zavrete vodo, ki ste ji dodali citronsko kislino. Kombinacija vročine in citronske kisline deluje namreč skorajda čudežno.

Tudi pri čiščenju drugih kuhinjskih naprav in kopalnice uporabite čim bolj vročo raztopino vode in citronske kisline; in več kot je kamna močnejšo mešanico. Pri tem vseeno ni treba pretiravati, saj so kristali citronske kisline koncentrat in že 1 čajna žlička na pol litra vode je izjemno močna kislina, ki bo izvrstno odstranila vodni kamen.

Da ne boste preveč onesnaževali okolja (tudi izjemno kisline in alkalne snovi obremenjujejo okolje), naredite mešanico pol litra vroče vode in čajne žličke citronske kisline v posodi in vanjo pomakajte gobico za čiščenje.

Citronsko kislino lahko uporabite za vse površine, kjer se vam nabira vodni kamen; posode, pipe, ploščice, pulte …

PREBERITE TUDI: Kako odstranimo kavne madeže z oblačil?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj