1. Izguba odvečne telesne maščobe

Če je pojav celulita posledica polnjenja maščobnih zalog (z nepravilnim prehranjevanjem), potem je lahko hujšanje za izboljšanje stanja celulita dobra strategija. Ob tem pa naj bo nujno tudi gibanje, da se zaradi izgube teže čim bolj izognemo videzu ohlapne in viseče kože. Priporočljivi so tudi izdelki za učvrstitev in veliko tekočine.

2. Endermologija / lipomasaža

Endermologija poteka pod nadzorom računalnika in je kombinacija masaže in vakuuma. Obravnava zahteva 35-minutne tretmaje, ki morajo biti izvajani dvakrat na teden in trajati približno 14 tednov. Po prenehanju pa se celulit še posebno pri predajanju slabim razvadam lahko še kako hitro vrne.

celulit_endermologija
theclinique.co.uk

3. Radiofrekvenca

Valovi radofrekvence prodrejo v globlje plasti kože, da bi uničili podkožno maščobo in bolj tesno povezali (učvrstili) vezivno tkivo. Manjše študije so dokazale vsaj začasne koristi.

4. Laserske naprave

Cilji laserskih naprav so povezati vezivno tkivo, katerega najpomembnejša sestavina je kolagen (naravno telesno ‘lepilo’). Potrebno je torej pospešiti tvorbo kolagena, kajti njegovo nastajanje se z leti upočasnjuje, in vplivati na nastanek debelejše plasti kože. Tudi tu so manjše študije dokazale vsaj začasne koristi.

5. Liposukcija in kavitacija

Liposukcija je kirurški poseg in postopek izsesavanja maščobe. Uspeh liposukcije je odvisen od posameznika, starosti, elastičnosti kože, načina življenja, … Vključuje tudi bolečine po postopku, okrevanje in izvajanje nadaljnjih postopkov glede na navodila kirurga. Možen je tudi neenakomeren videz po posegu.

Kavitacija pa je nekirurška liposukcija, ki je novejša oblika odstranjevanja maščobe in kjer se z nizkofrekvenčnim ultrazvokom vpliva na vezno tkivo in pospešuje izgorevanje maščob. Tudi tu so mnenja strokovnjakov različna; nekateri kavitacijo podpirajo, drugi pa so odločno proti.

6. Injekcijska lipoliza / mezoterapija

Metoda, kjer se s tankimi injekcijskimi iglami v podkožno maščevje vbrizgava snovi kot je fosfatidil-holin, ki topi maščobo, ta pa se nato s krvjo transportira v jetra, ki jo predelajo in izločijo iz telesa. Možni neželeni učinki so otekline, izpuščaji, okužbe. Nekateri izdelki so povzročili trajne brazgotine, deformacije kože in boleče vozle.

7. Povijanje telesa

Gre za povijanje telesa v tople in z določenimi dišavami in eteričnimi olji (na primer cimet), napojene povoje. To lahko začasno učvrsti kožo, ne obstajajo pa znanstveni dokazi, da ta metoda vpliva na trajno zmanjšanje celulita in odpravo maščob.

100 % zadovoljstvo in učinek?

Znake celulita lahko zmanjšate ali omilite s spremembo načina
življenja, s posluževanjem zgoraj naštetih tretmajev, z uporabo
proizvodov, ki poskrbijo za gladkejšo polt v obdobju, ko jih
uporabljate, a se zavedajte, da ga v celoti ni mogoče odpraviti.

celulit_2

Izhaja namreč iz naravnih značilnosti kože večine žensk. Pomembno je ustaviti njegov razvoj in preprečiti, da bi se ustvarjal globoko v podkožju. Zavedati se je tudi potrebno, da različne kreme delujejo dobro le dokler jih uporabljamo.

Zdravilo proti celulitu, ki je najbolj učinkovito in obljublja trajne rezultate ter zadovoljstvo, se skriva v preprostem receptu: v spremembi načina življenja, ki zahteva zdravo prehranjevanje (izogibajte se živilom z visoko vsebnostjo enostavnih ogljikovih hidratov, večkrat nasičenih maščobnih kislin, sladkorja, umetnih sladil in drugih strupenih dodatkov), izogibanje stresnemu načinu življenja, posvečanje gibanju, masažo problematičnih področij in uživanje zadostnih količin vode, nesladkanih zeliščnih čajev.

Svojo vadbo torej kombinirajte in se posvečajte tako aerobnim aktivnostim (tek, hoja, plavanje, aerobika, kolesarjenje), kot tudi oblikovanju telesa z utežmi ali vajami, ki bodo telo učvrstile in boste tako pridobili mišično maso ter se znebili maščobe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj