Napolnjeno je z bistvenimi vitamini in minerali. Na primer, rdeče grozdje je polno dobrega resveratrola, ki je antioksidant in tako pomaga pri zaščiti pred rakom, srčno -žilnimi boleznimi in sorodnimi boleznimi. Zelena in rdeča varianta sta povezana z izgubo teže zaradi prisotnosti beljakovin in vlaken. Zdravniki priporočajo tudi vključitev grozdja v vašo prehrano, da uživate v njegovih neštetih koristih za zdravje. Toda pri uživanju grozdja je tudi nekaj pomanjkljivosti!

Pretiravanje s svojim najljubšim sadjem lahko povzroči več škode kot koristi. Tega drobnega sadja lahko hitro pojeste preveč. To bo povečalo porabo kalorij in ima lahko negativne učinke na vaše zdravje. Dnevna skodelica grozdja, ki jo sestavlja trideset do štirideset jagod grozdja, je sprejemljiva, vendar lahko več kot to povzroči nekaj nevšečnosti.

Diareja/zaprtje

Grozdje ima veliko naravnega sladkorja, prekomerna poraba živil z visoko vsebnostjo sladkorja pa lahko povzroči diarejo. Tudi grozdje je bogato z netopnimi vlakni in prevelik odmerek le -teh lahko moti delovanje prebavnega sistema, kar vodi v diarejo ali zaprtje.

Bolečine v trebuhu

Neprebavljena semena grozdja lahko povzročijo resne bolečine v trebuhu in v hudih primerih povzročijo vnetje slepiča. Lahko se pojavi tudi razdražljivo črevo, sindrom zaradi prekomernega uživanja grozdja, ki vodi v nelagodje v predelu trebuha.

Povečanje telesne mase

Prenajedanje z grozdjem lahko povzroči znatno povečanje telesne mase. Čeprav je napolnjeno z vlakninami in vsebuje manj kalorij, ga lahko zaužijete kot prigrizek. Ima veliko naravnih sladkorjev, zato lahko, če jih ne zaužijete v omejenih količinah, povzroči tudi zvišanje ravni glukoze v krvi. Vedno je priporočljivo, da uživate grozdje ali katero koli drugo hrano v omejeni količini, da uživate v njegovih največjih koristih.

Alergija

Prenajedanje z grozdjem lahko sproži določene alergije. Čeprav je to redek pojav. Za alergijsko reakcijo je odgovoren določen protein v grozdju. Alergije na grozdje lahko prepoznate z rdečimi madeži na koži ali  glavobolom, bruhanjem in v skrajnih primerih anafilaktičnim napadom zaradi težav z dihanjem. Ta napad je lahko smrtno nevaren, zato v primeru dvoma opravite test alergije.

PREBERITE TUDI: Grozdje zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni srca in diabetesa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj