… in telo, razdeljeno na dele, prekrite v skelet, …ki se lahko celo razvije v lupino. Imajo tudi antene, več okončin in v nekaterih primerih krila. Večinoma so majhne, ​​razen hroščev. Obstaja približno 200 milijonov žuželk. Nekatere se hranijo z rastlinami, druge z mesom. V naravi igrajo zelo pomembno vlogo, saj se prehranjujejo z drugimi vrstami in jim preprečujejo, da bi se pretirano razmnožile. Insekti in njihovi sorodniki skrbijo za razkroj in odstranjevanje pomembnega odstotka organskih snovi v naravi in so tudi glavni opraševalci rastlin ekološkega in gospodarskega pomena.

Vsi vemo, kako reagiramo, ko v svojem domu vidimo pajka ali kakšno drugo žuželko. Njihov neprijeten videz običajno povzroči krike in včasih celo bežanje iz prostora. Vsi spoštujemo naravo, vendar ne želimo, da bi bili pajki v bližini naše družine, kuhinje, spalnice … Po mnenju nekaterih strokovnjakov obstaja fantastičen naravni odbojnik žuželk. Je 100 odstotno brez toksinov, ki jih insekticidi v TV / radijskih reklamah običajno vsebujejo in skoraj vedno vplivajo na naše zdravje. Ta repelent bo hkrati tudi osvežil vaš dom.

Čudežna meta

Glavna sestavina je sveža meta, vrsta aromatične rastline, cenjena zaradi svoje značilnega osvežujočega vonja. Običajno se uporablja v gastronomiji, znana pa je tudi kot odličen repelent.

Kako jo uporabiti?

Je zelo preprosto. Pripravite si dobro koncentriran metin čaj. Postavite ga v steklenico z razpršilom in razpršite vsak kotiček vašega doma, še posebej vogale vrat in platišča oken. To bo za žuželke šok, ki jih bo držal daleč od vaše hiše, prostore pa bo osvežilo in poskrbelo za čudovit vonj.

PREBERITE TUDI: Strah pred pajki

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj