Izgleda naravnost izvrstno!

Več kot 40 let po kultnih oglasih za Calvina Kleina je Brooke Shields ponovno nadela kavbojke – in to zgolj kavbojke. Tudi tokrat je namreč pozirala zgoraj brez, sicer pa gre za spomladansko oglaševalsko kampanjo znamke Jordache, ki jo je posnela priznana fotografinja Cass Bird.

V ekskluzivnem intervjuju za PEOPLE je Shieldsova spregovorila o sodelovanju s to kultno znamko džinsa in o tem, zakaj je to pomemben trenutek v njeni karieri.

“Zdaj to bolj cenim,” je dejala ter dodala, da ugotavlja, da je bila nazadnje za kampanjo za džins, stara 15 let. “V čast mi je, da me predstavljajo pri mojih letih. Bolj čutim pomembnost tega. S starostjo pride znanje in to se mi zdi manj kot delo in bolj kot privilegij.”

Shieldsova dodaja, da je bila z ekipo Jordache zelo odkrita glede svojega stališča do retuširanja, saj je bilo zanjo ključno, da so fotografije pristne.

“Pomembno mi je bilo, da vidite, da je to moje 56-letno telo, in da sem proti retuši,” pravi Shieldsova o fotografiranju, ki ga je stilirala Deborah Watson. “Vedno rečem: ‘Raje bodimo iskreni.’ In to smo tudi bili.”

V kampanji je Shieldsova manekenka različnih značilnih modelov kavbojk Jordache, vključno s skinny, spodaj širšimi in ravnimi kroji.

“Navdušeni smo nad sodelovanjem z Brooke Shields,” je v izjavi povedala predsednica podjetja Jordache, Liz Berlinger. “Tako kot Jordache je tudi ona modna ikona. Opazovali smo jo, kako se je iz mladega dekleta razvila v neverjetno žensko, mater in podjetnico – pri vsem tem je ostala pristna in je navdih za ženske po vsem svetu.”

Takole pa je mlada Brooke pri rosnih 15-ih pozirala za Calvin Klein.

Za igralko, model in aktivistko se partnerstvo z blagovno znamko ni zdelo povsem naravno le zato, ker dejansko nosi njihova oblačila, temveč se je ujemalo tudi s sporočili o starosti in pozitivnem odnosu do telesa, ki jih še naprej zagovarja s svojim delom v nedavno ustanovljeni skupnosti Beginning is Now.

“‘Imaš videz’ je bil ikonski,” je Shieldsova povedala o slavnem sloganu Jordachejevega oglasa. “Vsi so si rekli: ‘No, tudi jaz hočem imeti tak videz. Ti ga imaš, zato ga hočem tudi jaz.’ Jordache je bil v veliki meri del te miselnosti premagovanja ovir. Praznovali so idejo, da si seksi in drzen, v svojih kampanjah pa so vedno predstavljali močne, delavne in ambiciozne ženske. Nikoli ni šlo samo za modele. To sem vedno cenila – slavi drugačno vrsto oglaševanja in postavlja v ospredje žensko moč.”

In prav zato se je Shieldsova, ko je bilo treba med fotografiranjem odvreči srajco, počutila povsem udobno.

“Vedela sem, da bo Cass Bird to obvladala, in vedela sem tudi, da to ne bo izkoriščanje,” je Shields povedala PEOPLE. “Nekaj je v tem, da pri tej starosti lastiš in obvladuješ svojo spolnost, kar je na mestu glede na to, kje smo danes. To ni jezno opolnomočenje.”

Dodatno samozavest ji je prineslo tudi trdo delo v telovadnici, saj je okrepila svojo vadbeno rutino, da bi se počutila kar najbolje.

“S svojim trenerjem Ngo Okaforjem sem trdo delala. Vadila sva ob petih zjutraj, vendar nisem pila nobenega alkohola, zato se je bilo zjutraj lažje zbuditi,” je povedala in dodala: “Stisnila sem do skrajnih meja. Moj ego mi je pomagal! Mislila sem si ‘Če boš pozirala za te fotografije in ne boš zadovoljna s tem, kar vidiš, boš ostra do sebe.'”

PREBERITE TUDI: Brooke Shields iskreno: “Bojim se lepotnih operacij”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj