Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da ste zasledili nasprotujoče si nasvete. Nekateri trdijo, da bi morali popolnoma vso zelenjavo hraniti v hladilniku; spet drugi, da ne. Kako je v resnici s tem, ko gre za paradižnik?

Pravzaprav ni enoznačnega odgovora oz. je to odvisno od tega, ali je paradižnik že zrel ali ne (torej velja enako kot avokado).

Kdaj ga je potrebno hraniti v hladilniku?

Torej če je paradižnik že zrel, potem ga je potrebno hraniti v hladilniku, sicer vam bo kaj hitro pričel gniti. Preden jih zaužijete pa jih dajte za pol ure na sobno temperaturo, saj pri zelo mrzli hrani okus ne pride toliko do izraza. Najbolj slastni so, kadar imajo sobno temperaturo do malce hladnejši.

Če je že tako zrel, da niti ni več primeren za solato, pa ga nikar ne zavrzite, temveč iz njega naredite slastno paradižnikovo omako.

Kdaj paradižnik hranite zunaj, na pultu?

Seveda pa hladilnik ni najboljša izbira, kadar še ni zrel. Ker hladilnik zaustavi dozorevanje, ga v tem primeru hranite na sobni temperaturi. Pojejte ga, ko dozori oz. ga takrat prestavite v hladilnik.

Nasvet

Hranite jih tako, da so ob ‘peclju’ obrnjeni navzdol, da zrak nima toliko dostopa, s čimer se prepreči izsuševanje.

Če ste porabili le polovico paradižnika, preostala polovica seveda sodi v hladilnik. Dajte jo v plastično posodico in jo dobro zaprite.

Koliko časa traja paradižnik?

Na pultu nekje do 1 teden; v hladilniku 2 tedna. Hkrati se ob tem zavedajte, da dlje, kot je hrana v hladilniku, bolj izgublja na kakovosti, zato je sadje in zelenjavo najbolje kupovati sproti in jo tudi sproti pojesti.

PREBERITE TUDI: 12 živil, ki jih ne bi smeli hraniti v hladilniku

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj