… katerem se bodo novi talenti in vrhunski kuharji iz celega sveta potegovali za naziv najboljšega kuharja testenin. Žirijo bodo morali prepričati z receptom, ki združuje italijansko tradicijo z mednarodnimi okusi. V kulinarični špici prvenstva pa bosta sodelovala tudi dva Slovenca – Jure Tomič kot tekmovalec in Matjaž Cotič kot žirant.

Že peto leto po vrsti se bodo od 9. do 11. junija 2016 kuharji, kulinarični poznavalci in novinarji zbrali v Parmi – v mestu, ki je bilo nedavno imenovano za UNESCO Kreativno mesto gastronomije in v mestu, kjer sta doma testeninski gigant Barilla in Akademija Barilla, organizator prvenstva in center za promocijo odličnosti italijanske kuhinje.

Prvenstvo namreč ni le prestižno tekmovanje, temveč slavi tudi talent in strast do kuhanja, druženje ob odlični hrani in način kulture in življenja, v katerem testenine zasedajo pomembno in nepogrešljivo mesto.

Novost na že tradicionalnem prvenstvu pa je letošnjo tekmovanje mladih kuharskih talentov, ki bodo morali kultne Barilla špagete št.5 povzdigniti na nov kreativni in gurmanski nivo. Zmagovalce v kategoriji “Mladi talenti” pa bo pomagal izbrati tudi Matjaž Cotič, vrhunski slovenski kuhar in ambasador 'ljubezni do testenin' Barilla v Sloveniji, ki se je prvenstva udeležil lansko leto. Kot dobitnik 'srebrne medalje' se letos vrača v vlogi žiranta, med talenti pa bo skupaj z ostalimi člani mednarodne žirije iskal tiste, ki bodo znali preprosto jed, kot so testenine, na novo izumiti na način, ki preseneča in navdihuje, a ima hkrati okus po italijanski strasti.

Da bo tekmovanje še bolj napeto, pa bo poskrbel naš Jure Tomič, eden izmed 25 vrhunskih kuharjev, ki je bil izbran, da se letos poteguje za najboljšega med najboljšimi v kategoriji “Vrhunski kuharji”. Čeprav mu mednarodna tekmovanja niso tuja, bomo navijali zanj in mu želimo, da na nebu kulinaričnih zvezd zasveti najmočneje. Forza, Jure!

Tekmovanje pa bo le glavna jed dogajanja. Istočasno bo v Parmi v sodelovanju z Barilla potekal tudi festival Gola Gola, ki bo mesto spremenil v avenijo kulinaričnih dogodkov na prostem, Za predjed si bodo gostje lahko privoščili tudi pester program, kot so ogled tovarne Barilla, največje tovarne testenin na svetu, ogled mesta Parma, ki mu je UNESCO nedavno podelil naziv Glavno mesto hrane, ogled proizvodnje parmezana in čili paprik, delavnica fotografiranje hrane s Giovannijem Malgarinijem ali srečanje s človekom, ki s svojimi humanitarnimi akciji navdihuje Barillo – Bruno Serato vsak dan namreč s testeninami nahrani 14000 revnih otrok. Njegovemu zgledu je sledila tudi Barilla in do sedaj v podobnih programih v dveh ameriških mestih donirala že 10 ton testenin. Program prvenstva torej zagotovo nudi nekaj za vsak okus! In seveda nismo pozabili tudi na sladico: vsi recepti tekmovalcev bodo po prvenstvu zbrani na spletni strani Barilla. Mi jih bomo zagotovo poskusili. Pa vi?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj