Dejstvo je, da je kokosovo olje najbolj uporabna sestavina, ki jo lahko hranite v kuhinji. Je vsestranski heroj vsakega gospodinjstva, najbolj popularna stvar, ki jo lahko naredite z njim pa je, da si ga privoščite v jutranji kavi, ali še več – v posebnem avtofagijskem čaju

PREBERITE:  TOLE dodajte k jutranji kavi, pa boste imeli veliko energije!

Mnogi si namreč v jutranjo kavo dodajo čajno žličko ali dve kokosovega olja (masla). Nekateri takšno kavo imenujejo keto/lchf kava, saj je v skladu s keto/lchf načinom prehranjevanja, po načelih avtofagije, ki je pri nas precej nov način prehranjevanja, pa dan pričnemo z zelenim in črnim čajem, cimetom ter kokosovim oljem. Z avtofagijo namreč zavestno prižigamo obnovo in razstrupljanje celic.

PREBERITE TUDI:  Kokosovo olje lahko uporabite tudi takole

Avtofagijski čaj spijemo zjutraj pred prvim obrokom, sestavljen pa je iz vrečke zelenega čaja (aktivira obnovo oz. razstrupljanje), vrečke črnega čaja, ki mora vsebovati olje bergamotke (ta podpira obnovo in razstrupljanje in prekrvavi telo), cimet, ki je prav tako pomemben za cirkulacijo in zniževanje sladkorja. Kokosovo olje se v čaj doda zaradi tega, da imamo skozi ves dan uravnan metabolizem. Čaj po želji sladkamo s sladili, ki ne zvišujejo krvnega sladkorja (yacoon, xylitol sladilo, stevia, lukuma).

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj