Argeta je tržni vodja ne samo v regiji, ampak v celotni Evropi

Argeta je svojo pot pravzaprav začela po spletu naključij, saj je bila razvita kot stranski produkt pri pripravi Argo jušnih osnov, ki so v svoji recepturi vsebovale najkakovostnejše kose kokošjega mesa. Kmalu pa je osvojila srca in jedilnike ljudi ter postala pašteta številka ena v mnogih domovih v regiji ter v državah kot so Avstrija, Švica, Nemčija in Švedska. Z izjemnim uspehom v Evropi je letos postala še ‘Pašteta številka ena v Evropi’*, kar je s podatki podprla raziskovalna hiša Nielsen. Nielsenovi certifikati veljajo za ene izmed najvrednejših, saj podjetje opravlja svoje raziskave direktno s trgovci, delujejo v več kot 100 državah in zajemajo 90% svetovne populacije. Nielsen zagotavlja najbolj zanesljive, točne in ažurne podatke s trga prodaje oziroma blaga za hitro potrošnjo.

Pašteta številka ena v Evropi

Vsem uspehom je Argeta dodala še enega – s svojim karakterjem, igrivostjo, dovršeno recepturo in emocionalnim odnosom s potrošniki, je postala ‘Pašteta številka ena v Evropi’. To potrjuje tudi raziskovalna hiša Nielsen, ki v več kot 100 državah po vsem svetu preučuje navade potrošnikov in zagotavlja najbolj zanesljive, točne in ažurne podatke o prodaji blaga za hitro potrošnjo.

Argeta je s svojimi izdelki prisotna že v 28 državah, na štirih kontinentih, najmočnejša pa je prav v Evropi. Usmerjenost v izvoz je v Argeti prisotna že od samega začetka, še posebej pa je Argeta pospešila osvajanje tujih trgov po širitvi tovarne v Izoli v letu 2001. Do tega prelomnega uspeha je bila številka ena v Sloveniji, Avstriji, Švici, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Kosovu ter na Hrvaškem. Velik tržni delež in prepoznavnost ima tudi v Nemčiji in Srbiji ter na Švedskem. Tako se vsako sekundo se nekje na svetu prodajo 4,3 dozice paštete Argeta in če bi vse letos napolnjene pločevinke postavili eno ob drugo, bi bile daljše kot Kitajski zid.

Od jušnih kock, do prve paštete in naprej

Ideja za nastanek paštete se je porodila že na začetku šestdesetih let. Argeta je pravzaprav nastala kot stranski produkt pri kuhanju kokošje juhe, iz katere so pripravljali jušne kocke. Za pripravo dobre juhe in posledično dobrih jušnih kock, so v proizvodnji uporabljali le najboljše in skrbno izbrane kose kokošjega mesa, ki samo po sebi seveda v jušnih kockah nima svojega mesta. Da mesa ne bi zavrgli, se je zato mnogokrat znašlo na jedilniku proizvodnih delavcev, ki pa so se ga sčasoma naveličali. Odločno so se uprli vodstvu, ki se je moralo hitro odločiti, kako in kaj z vsem kuhanim mesom – domislili so se kokošje paštete. Ustanovili so posebno ekipo, ki je leto dni ustvarjala in preizkušala različne recepte in prišla do popolne kombinacije izbranega kokošjega mesa ter naravnih začimb.

Temelji uspeha Argete

Po besedah Enza Smrekarja, predsednika uprave Droge Kolinske in generalnega direktorja Poslovnega področja delikatesni namazi v Atlantic Grupi, so bili temelji Argetinega uspeha položeni že na samem začetku: “V začetku šestdesetih let so izvrstni sodelavci v oddelku razvoja pripravili izdelek, ki še danes s svojim okusom že ob prvem grižljaju prepriča milijone kupcev po vsem svetu. V toku let pa Argeta nadgrajuje svoje uspehe na podlagi transparentnosti, skrbi za superiorno kakovost in s stalnim prilagajanjem potrebam potrošnikov. Argeta se pravzaprav neprestano spremlja, posodablja, prilagaja lokalnim okusom in navadam. Najpomembnejša sestavina našega uspeha pa so že vseskozi izjemni sodelavci in poslovni partnerji, ki z vsem srcem verjamejo v uspeh znamke Argeta.”

*Na podlagi podatkov Nielsen RMS za kategorijo paštet/delikatesnih namazov za obdobje 12 mesecev, ki se je končalo 31. marca 2018, za skupni maloprodajni trg 19 evropskih držav (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka, Danska, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Italija, Črna gora, Nizozemska, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška republika, Slovenija, Španija, Švedska, Švica) (Copyright © 2018, Nielsen).

Več o Argeti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj