… hkrati pa se lahko počutite krive, ker želite še več. Ob upoštevanju globoko zakoreninjenih seksističnih standardov družbe lahko samo moški želijo spolnost, njihova partnerka pa bi jim morala slediti in jih zadovoljiti. Razbijanje takšnih stereotipov je potrebno, da ženske lahko sprejmejo svoje spolne želje in se ne počutijo krive, če si želijo spolnih odnosov pogosteje. Oglejmo si nekaj dejstev o tem, zakaj si ženske morda želijo več spolnosti in zakaj je to nekaj normalnega.

Ženske so bolj fleksibilne

Študije kažejo, da so ženske spolno bolj prilagodljive kot moški. Bolj so odprte za preizkušanje novih položajev, igranje vlog ali eksperimentiranje med samim aktom.

Dejanje intimnosti in povezanosti

Ženske priznavajo spolni odnos kot dejanje intimnosti in ljubezni. Zato menijo, da je to način za izboljšanje odnosa s partnerjem, medtem ko se večina moških nagiba k ideji, da je spolni odnos le akt. Zato si ženske morda želijo več.

Mnenje strokovnjaka

Strokovnjakinja za duševno zdravje in odnose, dr. Rachna Khanna Singh, pravi: “Napačno je misliti, da si ženske ne morejo želeti več spolnosti kot moški. Ženski libido je dokaj visok in njihovi hormoni besnijo, ko gredo skozi hormonske spremembe, na primer med nosečnostjo ali med menopavzo. Ženske uživajo v spolnosti enako kot moški. Fizična intimnost je pomembna sestavina močnih odnosov in povsem v redu je, da partner začne akt, ne glede na spol. Pravzaprav moški uživajo v dejstvu, da je njihova partnerka aktivna in želi včasih prevzeti pobudo.” 

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj vam ni do spolnosti

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj