Tudi brez instantne mešanice si lahko za zajtrk hitro skuhate okusen obrok!

Sestavine za en obrok:

  • 35 g moke
  • 200 ml vode
  • ščep soli
  • žlica ocvirkov
  • skodelica mleka
ajdovi_zganci_1

Preden začnemo kuhati žgance, v ločeni posodi zavremo soljeno vodo, nato jo pustimo nekje pri roki. Ajdovo moko vsujemo v drugo posodo in jo na suho pražimo približno 5 minut, da lepo zadiši. Medtem jo mešamo in pazimo, da se ne zažge.

ajdovi_zganci_2

Ko se iz posode začne širiti prijeten vonj, dolijemo prej segret slan krop. Ne dodamo vsega naenkrat, ampak ga malo pustimo in ga dodamo po potrebi. Dobro premešamo in kuhamo na majhnem ognju še nekaj minut. Če je masa presuha, dolijemo malo vode.

ajdovi_zganci_3

Žgance pokrijemo s pokrovko in jih pustimo počivati nekaj minut. Medtem pripravimo skodelico mleka, ki ga segrejemo, in ocvirke, ki jih segrevamo toliko časa, da prijetno zacvrčijo. Žgance nato zajamemo s kuhalnico in jih z vilicami nadrobimo v posodo, kjer jih bomo servirali.

ajdovi_zganci_4

Z žlico poberemo ocvrte ocvirke iz masti in jih posujemo po žgancih, nato pa vse skupaj prelijemo s toplim mlekom. Če želite, da je obrok bolj zdrav, pa seveda izpustite ocvirke, mleko pa lahko nadomestite s sojimi, riževim ali kakterim drugim mlekom.

ajdovi_zganci_5

Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj