Katere so značilnosti decembrskih otrok? Otroci, rojeni v decembru, naj bi imeli nekaj prav posebnih značilnosti. Preberite, katere.

PREBERITE TUDI: 8 zabavnih dejstev o otrocih, rojenih v oktobru

1. So bolj pozitivni

Izkazalo se je, da so otroci, rojeni pozimi, bolj pozitivne narave. Rezultati neke raziskave, narejene na Madžarskem, so pokazali, da imajo otroci, rojeni v zimskih mesecih, manj nihanj razpoloženja in izbruhov jeze.

2. Imajo več možnosti, da bodo športniki

Glede na raziskave, imajo decembrski otroci več možnosti, da bodo športniki, saj imajo boljše telesne predispozicije in enako velja za otroke, rojene v oktobru in decembru. To naj bi bilo povezano s tem, da so bile njihove mame med nosečnostjo bolj izpostavljene soncu in vitaminu D, kar je prispevalo k boljši rasti in razvoju mišic in kosti dojenčka.

3. Imajo večjo možnost, da bodo imeli alergijo na hrano

Raziskave so pokazale, da je več otrok, ki so alergični na eno ali več vrst hrane, rojenih v zimskih mesecih, kot pa v ostalih. Predvidevajo, da je to prav tako zaradi izpostavljenosti vitaminu D.

4. Njihov rojstni kamen je …

… tanzanit, cirkon ali turkiz.

5. So strelci ali kozorogi

Strelci (rojeni med 22. novembrom in 21. decembrom) so navdušeni popotniki z optimističnimi in navdušujočimi pogledi. Medtem so kozorogi (rojeni med 22. decembrom in 19. januarjem) znani kot odločni, ambiciozni in prijazni.

6. Čutijo, da je njihov rojstni dan spregledan

Svoj rojstni mesec delijo s prazniki, kar pomeni, da je lahko njiov rojstni dan v soju prazničnih dni kar malo spregledan. Menda kar ena tretjina ljudi, rojenih decembra trdi, da je njihov rojstni dan pogosto spregledan, medtem ko jih 27 % pravi, da je njihovo rojstnodnevno darilo zavito kar v božični papir.

7. So neodločni

Čeprav so močni in uspešni ljudje, so precej neodločni. Sicer uspejo v vsem, česar se lotijo in ko se stvari lotevajo, so zelo osredotočeni. Težava nastane, ko se je potrebno odločati. Več neodločnosti pa je čutiti pri ljudeh, ki so rojeni v prvi polovici decembra kot v drugi.

8. Lepše se obnašajo

Rezultati neke raziskave, ki je preučevala obnašanje 4 in 5-letnikov, je pokazala, da so se mnogo lepše obnašali tisti, rojeni v zimskih mesecih.

9. Imajo več možnosti za depresivne motnje

Mame zimskih dojenčkov lahko dobijo dovolj sonca za zaščito otroka pred nekaterimi boleznimi, toda kako je z otrokom? Izkaže se, da imajo dojenčki, ki se rodijo v zimskih mesecih, večje tveganje za številne nevrološke motnje, vključno z sezonsko afektivno motnjo (zimsko depresijo), bipolarno depresijo in shizofrenijo. Znanstveniki pravijo, da je razlog v količini sončne svetlobe, ki so ji novorojenčki izpostavljeni.

PREBERITE TUDI: Vodič preživetja – osamljenost, depresija in december

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj