Nato kot zajček iz reklame za baterije pripravi otrokom zajtrk, kih pospremi v šolo, dela od 9h do 17h, leti domov, da pripravi večerjo, otrokom pomaga pri domači nalogi, malce podebatira s svojim možem in se loti pisanja bloga. Sandra pa ni edina. Le kako jim uspeva? Takole:

1. Redno telovadijo

Ko smo utrujeni, nas večina funkcionira tako, da najprej preskočimo gibanje. A gibanje je tisto, ki nam daje energijo, zmanjša stres in hkrati poskrbi še za bolj pozitiven pogled na svet (saj veste, da se začnejo sproščati endorfini, ki so nevropeptidi sreče in dobrega počutja, mar ne?).

2. Gledajo mačje videe

Ja, prav ste prebrali! Le 3 minutke ljubkih in smešnih kosmatih kepic je dovolj, da se sprostimo in se nam povrne energija. Pa ne le to – tudi produktivnost se izboljša!

3. Osredotočajo se na tisto, česar se veselijo

Poletni izlet v Grčijo; vikend razvajanje v najljubšem wellnessu; pica večerja s prijateljicami v petek zvečer; čvek ob čaju z naj prijateljico – vse to so stvari, ki se jih veselijo in se na njih osredotočajo, čeprav so majhne.

4. Ne tičijo med štirimi stenami

Najraje gredo v naravo, kjer si najbolje napolnijo baterije, ali pa se odpravijo na kak izlet, sprehod, čvek s prijatelji ali pa zgolj obiščejo kako trgovino in se malo razgledajo. Že menjava okolja v kombinaciji s svežim zrakom poskrbi za boljše počutje.

5. Vzamejo si čas zase

Vedno. Brez izjeme. Tu ne delajo kompromisov, saj vedo, da je to nekaj, kar tako pozitivno vpliva na njih same, da posledično še na celotno okolico. Najsi gre za branje knjige, sprehod, sproščujoča kopel, masaža, poslušanje glasbe ali pogovor s prijateljico – poskrbijo zase, od česar profitirajo vsi okoli njih.

6. Pijejo dovolj (nesladkane!) tekočine

Liter do liter in pol vode ali super zdravih čajev kot so beli, zeleni in mate. Sladkor? Za njih ne obstaja, sokovi le občasno, le 100 % in razredčeni z vodo. Ste vedeli, da je premalo popite tekočine eden najpogostejših vzrokov za glavobole in težave s spominom in koncentracijo.

7. (Vsaj) uro pred spanjem odklopijo od tehnologije

Saj veste, da modra svetloba, ki jo oddajajo pametni telefoni, tablice ipd., uničujejo kakovosten spanec, mar ne? Torej zvečer ni čas za Facebook, Pinterest, Instagram maile in vse ostalo, kar je tako luštno brskati pred spanjem. Izognejo se tudi sevanju in dajo mobilne naprave na 'airplane mode'. Tako spijo bolj kakovosten spanec.

8. Dovolj spijo

Seveda, včasih se zgodi, da ne znese, ampak poskrbijo za najmanj 7 ur spanca na dan. Pomanjkanje spanja je eden najhujših uničevalcev zdravja in dobrega počutja – pa tudi videza, ko smo že pri tem! – poslabšuje presojo, nas dela manj potrpežljive, bolj občutljive in agresivne … ni, da ni! Zatorej 7 ur na noč je minimum, raje pa naj jih bo 8 vsaj za konec tedna.

9. Včasih malce pogoljufajo

Tako, da si vzamejo čas za 15 do 30-minutni dremež za pisalno mizo ali doma na kavču. Ali pa s kakšno dvojno kavo ali kofeinsko tableto. Saj ni treba, da kdo ve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj