In to brez pet! tako, da če boste dodale še visoke pete, boste same presenečene nad rezultatom.

1. V izrez

V izrez daje vtis, da je obraz visoko in daleč stran od trupa, kar daje vtis daljšega, vitkejšega telesa. Več kot je vidne kože med brado in prsmi (seveda ne pozabimo na spodobnost in dobršno mero dobrega okusa), bolj elegantni boste videti, vaše proporce pa skladnejše.


memorandum.com

2. Vsa oblačila v enakem ali podobnih odtenkih

Če nosite vsa oblačila v eni barvi – prosimo, naj to nikar ne bo vedno črna – ustvarite vtis vertikalne linije, s tem pa, jasno, višino in vitkost.


garypeppergirl.com

3. Malce krajše hlače

Ne govorimo o 3/4 ali 7/8, temveč le malenkost krajših – toliko, da se vidi malček gležnja. Tisti centimeter do dva kože prelisiči oko, da so vaše noge daljše kot v resnici, ker gledajo iz 'normalnih' oblačil. A pozor – ta trik deluje le, če nimate že sicer bolj kratkih nog, če ne, jih še dodatno optično skrajšate, to pa je zadnje, kar bi želele.


queenofjetlags.com

4. Zavihajte hlače

Ko smo že pri malce krajših hlačah – deluje tudi, če jih zavihate. Rob naj se zaključi kak centimeter nad gležnjem, torej tam, kjer je noga najožja.


suburbanfauxpas.com

5. Hlače na zvonec

Zvončaste oblike ustvarjajo videz daljših nog, še zlasti, če so tako dolge, da skoraj v celoti pokrijejo čevlje (in tule lahko še posebej fino pogoljufate in spodaj skrijete čevlje z ekstra visoko peto). Pomembno je tudi, da so hlače z izjemo spodnjega dela ozko krojene in ravno prav oprijete (torej se vam tudi nikamor ne zažirajo – videz povite šunke ni na seznamu želja).


walkinwonderland.com

Pas naj ne bo prenizek, ampak raje vsaj srednji do visok, kar daje videz res super dolgih nog. To bo še posebej dobrodošlo, če imate bolj kratke noge. Videz zaključite s topom ali bluzo do roba hlač ali pa ga zatlačite v hlače.

6. Mini krilo

Ko gre za krila in obleke, obstaja le eno pravilo: super kratko. Prevod: izogibajte se dolžinam okoli kolen in meč. Mini krila so primerna, ker pokažejo več kože, s čimer ustvarijo iluzijo daljših nog, sploh, če boste obule visoke pete. A, ponovno, ne pozabite na spodobnost in dober okus: cilj je uglajen in ne cenen videz.


elderflowerlily.co.uk

7. Čevlji s špičasto konico

Če niste ljubiteljice salonarje špičakov, potem si lahko malce pomagate z balerinkami s špičasto konico, saj ta optično podaljša. Kdaj niso primerni? Če imate velika stopala, saj žal optično podaljšajo tudi ta.


songofstyle.com

8. Pozabite na velike torbe

Ena najpogostejših napak: majhna ženske, (pre)velika torbica. Le malo je stvari, ki bi vas tako optično zmanjšale kot velika torbica, zato to upoštevajte pri nakupih. Vse modne dodatke – denarnice, torbice, večerne torbice – tako kupujte ustrezne svoji višini, torej raje malce manjše. Zelo preprost in učinkovit trik, ki ga ne bo opazil nihče.


fashion-agony.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj