Ah, ti odnosi. Koliko enih življenjskih izkušenj potrebujemo, da spregledamo določene stvari in spoznamo pravo oz. pravega. Toliko bolj, če prihajamo iz disfunkcionalnih družin, od koder smo nehote in nevede prevzeli tono neustreznih vzorcev.

PREBERITE TUDI: Povej mi, iz kakšne družine prihajaš, in povem ti, kakšen partner si

Življenje je res ena velika šola, polna lekcij in spodaj vam predstavljamo 8 nasvetov glede odnosov, za katere si želimo, da bi jih vedeli že pri dvajsetih.

1. Ne izgubljaj časa v negotovih odnosih. V odnosu mora vladati medsebojno popolno zaupanje, sicer nima smisla – vse ostalo je le mučenje.

2. Če nekdo preprosto izgine iz vašega življenja (več o tem), to sprejmite in nikar ne lazite za njim. Imejte toliko samospoštovanja, da ga/je ne iščete. Če se hoče kdaj vrniti, naj bodo vrata dobro zaprta in zaklenjena.

3. Z nikomer ne morete imeti zdravega odnosa, če imate strupen odnos s samim sabo. Se sprejemate? Cenite? Spoštujete? Ljubite?

4. Nehajte iskati pravo osebo in se osredotočite na to, da postanete prava oseba.

5. Če ste nekomu všeč, boste to vedeli. Če mu/ji niste, prav tako; ali pa boste zmedeni in negotovi, zato ne izgubljajte časa z ugibanjem.

6. Če skrb zase pomeni, da morate nekoga pustiti na cedilu, ga/jo pač pustite na cedilu.

7. Vaša ljubezen do sebe mora biti vedno močnejša kot želja, da vas imajo drugi radi in vas sprejemajo.

8. Ljudje, ki jim dovolite v svoje življenje, bodo vplivali na vas. “Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.” Izbirajte pametno in po potrebi nemudoma odrežite.

PREBERITE TUDI: Zakaj se moški bojijo močnih in uspešnih žensk?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj