Žal naše človeštvo pozablja, da je naš planet naš dom. Vse bolj ga onesnažujemo. K sreči obstajajo posamezniki, ki se trudijo, da bi bil svet lepši. Dobesedno.

PREBERITE TUDI: To je spletni izziv, ki bi se ga v resnici morali lotiti vsi

Pat Smith, 70-letna Angležinja, je na televiziji gledala dokumentarec o problematiki onesnaženosti okolja, ki ji ni dal spati. Zjutraj je bila zato trdno odločena, da bo nekaj ukrenila. Zadala si je cilj, da bo vsak teden očistila eno plažo v bližini njenega mesta. V njenem domačem mestu Cornwallu so jo podpirali; kmalu so se ji namreč pridružili prostovoljci in vnuki.

S čiščenjem plaž pa se njena ekološka aktivnost ni končala. Sprožila je kampanjo The Final Straw, katere misija je povečati osveščenost o škodljivosti plastike; o tem, koliko nepotrebnih plastičnih izdelkov imamo. Pat si želi, da bi njeno mesto in cel svet, zaživel brez plastike. Pat pravi, da so slamice za pitje pijače idealen primer: popolnoma nepotrebne slamice za enkratno uporabo, ki jih masovno uporablja cel svet, konča pa v oceanih in onesnažuje okolje. Bravo, Pat!

PREBERITE TUDI: Novoletna zaobljuba: kako v letu 2019 pridelati čimmanj odpadkov

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj