1. V posteljo bolj zgodaj

Pozabite na pozno zavijanje daril, pospravljanje, večerno dokončevanje vseh obveznosti, … Ne bomo vam svetovali, da se izognite božičnim zabavam, a poskušajte karseda ohraniti navado 8-urnega spanca, saj lahko pomanjkanje kar hitro vpliva na nihanje razpoloženja. Zaradi zadostnega počitka vam bo telo hvaležno.

2. Razvajajte se!

Dolge kopeli so postale preteklost in prav je, da jih malce oživite. Upočasnite tempo in si privoščite penečo kopel ob svečah in glasbi. To bo odgnalo praznični stres. Uživajte v prazničnih vonjih, bodite v trenutku in ne z mislimi nekje drugje.

3. Dihajte

Med vsem kaosom in hitenjem, se recept sprostitve skriva v popolnoma preprostem ozaveščanju dihanja. Gre lahko samo za nekaj minut, kjer se osredotočimo le na dihanje, ostalo pa spustimo in tako pričnemo al končamo svoj dan. Poiščite kakšno meditacijo in se sprostite.

4. Razmigajte telo

Nekaj je na teh decembrskih praznikih, da se je tako prijetno zadrževati znotraj in nas nizke temperature nič kaj ne vabijo ven, a je potrebno, da se vsaj malo sprehodite, privoščite 20-minutni tek, ali pa le nahranite dušo (in razmigate telo) med ogledom prazničnih luči. Sicer bo koristila tudi kakšna notranja joga ali kakršnakoli vadba, ki vas bo malce razmigala in razbremenila posledic pojedin, zabav in sedenja.

5. Jejte premišljeno

Poskrbite, da bo te dni na vašem jedilnu vsaj nekaj, kar vam bo dejansko dalo energije in hranilnih snovi: brazilski oreščki, ovseni kosmiči, banane, špinača – vse to vsebuje snovi, ki vplivajo na dvig razpoloženja. Popolna ideja za kakšen božični smuti!

6. Cenite svoj osebni prostor

Da boste pri sebi letošnje praznike ohranili svoj zen, si vzemite nekaj časa zase in ga preživite na prostem ali v svojem kotičku, kjer poslušajte glasbo, se odpravite na sprehod … to, da boste sami, bo nahranilo vašo dušo.

7. Bodite dobrodelni in prostovoljni

Če si zares želite toplih praznikov, naredite nekaj dobrodelnega. To je lahko že, da nekaj drobiža namenite dobrodelni akciji, ali neznancu, ki prosi pred trgovino. Tudi prostovoljstvo ogreje srce in tako znižuje raven stresa. Narediti nekaj za tiste, ki so pomoči potrebni, ni samo dobro za družbo, ampak tudi za vašo dušo.

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj