… uspešnih manekenk vseh časov, Christie Brinkley. Christie pa ne slovi le po svoji uspešni karieri, v kateri se je pojavila na kar preko 500 naslovnicah revij; dejstvu, da je bila poročena z Billyjem Joelom; da ima tri otroke; da je vedno nasmejana; temveč tudi temu, da je pri 61-ih v bikiniju pozirala za naslovnico revije. Najbolj presenetljivo pri vsem tem pa je, da je Christie proti botoksu, polnilom in ostalim lepotnim popravkom. Le kako ji potemtakem uspe ohranjati tako fantastičen mladosten videz?

Njen nasvet številka 1 je izjemen pomen tega, samo pozitivno naravnani, optimistični, hvaležni in srečni, saj se to odraža tudi navzven v obliki izžarevanja notranjega sijaja in energije: “Energija, ki jo oddajate, ko stopite v sobo – mislim, da je to 90 odstotkov tega, kako doseči, da se boste počutili in bili videti mlajši. Morate imeti ta notranji sijaj.”

Sicer pa je Christie tudi vegetarijanka. Za ta korak se je odločila pri 13-ih letih, ker ni več želela podpirati brezobzirno krite mesne industrije in mučenja živali. S tem se je izognila hormonom in antibiotikom, ki jih dajejo živalim, pa tudi stresnim hormonom, ki jih vsebuje živalsko meso zaradi izjemno kritega ravnanja z živalmi. Vse to močno pospešuje staranje, pa ne le videz, temveč propadanje celega telesa, torej uničevanje zdravja – to pa se odraža tudi v videzu.

"Kupila sem si tudi aparat za pripravo kave. Nešteto raziskav kaže, da je pitje kave koristno. In vedno sem verjela v 'mavrično dieto'. Več različnih barv hrane kot jih le zmorete pojesti, bolje je, ker če se osredotočite le na eno vrsto hrane, obstaja vrsta raziskav, ki kažejo, da potrebujemo raznolikost. Zato veliko mešam. Jemljem tudi vitamine in BioSil, ki poskrbi za mojo kožo, lase in nohte."

Kako pa si neguje kožo? "Vsak dan si tudi naredim piling obraza. To počnem, ker sem nekoč prebrala, da so moški videti vsaj 5 let mlajši kot ženske iste starosti, ker se vsak dan brijejo in tako odstranjujejo odmrle celice s kože. Skrbim tudi za zaščito pred soncem. Ko sem bila mlada, smo se veliko sončili, pa še iz Kalifornije sem … Okoli bokov sem imela vedno sarong, ker sem mislila, da imam debela stegna. Zato je vrh mojih nog gladek kot svila, kjer se je sarong končal, pa je jasno vidno staranje, ki je posledica sončnih žarkov."

Kakšni so pa tvoji ukrepi za zdrav in mladosten videz?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj