Stvari nimate kam zložiti, čeprav jih imate malo; ko kuhate in pospravljate, se zadevate v kose pohištva, vrata … a tako kot povsod drugod, se tudi tu da marsikaj narediti, da bomo imeli več prostora, kuhinja pa bo videti večja in lepše urejena. Spodaj imamo 6 rešitev za velike probleme majhne kuhinje.

1. Odstranite vrata z omaric

Morda vam to zveni neurejeno in preveč razkrivajoče, a s tem, ko boste odstranili težka vrata s kuhinjskih omaric, boste ustvarili bolj odprt in optično večji, bolj zračen prostor. Tudi zamenjava klasičnih vratc s steklenimi naredi veliko razliko.

2. Na pulte postavite poličke z več 'nadstropji'

Presenečeni boste, koliko stvari lahko pospravite nanje, koliko več prostora boste s tem pridobili na pultih in kako polepšajo kuhinjo.

3. Obesite ponve in ostale pripomočke

Ne bo se vam treba več mučiti z vlečenjem pete ponve izpod štirih drugih iz omarice.

4. Dodajte malo barve

Majhna količina močne barve pritegne pogled in odmakne osredotočenost od majhnosti kuhinje. Izberite eno dominantno barvo, vse ostalo pa naj bo nevtralno in čim bolj svetlo.

5. Postavite police

Vsaka kuhinja ima svoje skrivnosti (piškotov v resnici niste naredili smi doma; piščanec vam je padel na tla) in nekaj čisto premalo izkoriščenega prostora, kamor bi lahko namestili kakšno polico. Nabavite in namestite jo.

6. 'Stanjšajte' stvari

Debele, robustne stvari kot so naprave, pa tudi široki pulti in podobno, odvzamejo precej dragocenega prostora. Zato izberite čim manjše in ozke naprave in opremo. Presenečeni boste, koliko prostora lahko pridobite in koliko večja in bolj zračna je videti kuhinja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj