Vegani so ljudje, ki so se zaradi določenih razlogov odločili, da ne uživajo mesa in živalskih proizvodov. Zaradi tega so pogosto tarča mnogih vprašanj. Biti vegan namreč ne pomeni. da so v neki čudni religiji ali kultu, kot so nekateri prepričani. Poglejmo, kateri stereotipi krožijo o veganih.

PREBERITE TUDI: Ketonska dieta – ko vse ostalo odpove

1. Vegani so pridigarji

Da so vegani pridigarji, ki vsem ‘težijo’, je mit. Pogosto zmotno prepričanje je, da vegani poskušajo prepričevati tudi druge, da postanejo vegani. To delajo s konstantnim prepričevanjem na družabnih omrežjih. Seveda obstajajo tudi take izjeme, ki želijo svoje mnenje vsiliti drugim, a take osebe najdemo povsod. Če vas posnetki mučenja živali ali tofu burgerjev motijo, pa se vprašajte zakaj. Večina veganov živi svoje življenje in drugim ne vsiljuje mnenja.

2. Vegani sovražijo ljudi, ki jedo meso

Veliko ljudi zmotno misli, da vegani sovražijo ljudi, ki jedo meso. Vegani jih ne sovražijo, vegani le ne podpirajo tega in sovražijo večje korporacije, ki so za to tudi zaslužne. Ne marajo pa dejstva, da z uživanjem mesa podpirate to industrijo.

3. Vsi vegani trdijo, da so zdravi

Vegani pogosto trdijo, da je prehrana, osnovana le na rastlinski prehrani, izjemno zdrava in da so vegani bolj zdravi kot drugi. A vsi vegani ne trdijo tega, večina jih odkrito prizna, da jim manjka nekaj vitaminov ali mineralov, ki jih nadomestijo drugje.

4. Vegani so šibki

Res je, da so vegani vitkejše postave, a to ne pomeni, da so zaradi tega šibki. Lahko so močni in vitalni. Mnogo uspešnih športnikov je prav tako veganov.

5. Veganska hrana je dolgočasna

Večina ne-veganov misli, da je veganska hrana dolgočasna in da vsebuje na tone banan in listov solate. Dejstvo je, da je vsak način prehrane lahko okusen, če ste le malo ustvarjalni.

6. Vegani so hipiji

Vegani niso ljudje, ki izgledajo neobičajno. To so povsem normalni ljudje, ki spadajo v vse ‘predalčke’: poslovneži, športniki, manekenke, … Vegani niso hipiji.

PREBERITE TUDI: Prehranska dopolnila – vitamini

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj