Vedeli ste, da ne bo enostavno, a vseeno niste pričakovali, da boste tako malo spali; da boste tako povoženi in tako težko funkcionirali. Za vas imamo osem nasvetov, ki vam bodo vsaj malo olajšali imeti novorojenčka.
 

1. Nosite otroka

Otroci imajo radi, da se jih drži v naročju, poleg tega je pomembno, da so čim več v stiku z mamo in očetom, ne v vozičku. A če ga imate v naročju, ne morete nič narediti, zato si omislite nahrbtnik ali 'culo', v kateri nosite otroka. Tako boste imeli hkrati proste roke in hkrati še kaj postorili, otročiček pa bo zadovoljen tesno ob vas.
 

2. Kopajte se z otrokom

Skopati 3-tedneskega otroka v banjici? Za to so potrebne skorajda akrobatske sposobnosti. Za enostavnejše in prijetnejše kopanje se skopajte skupaj z njim. Seveda ne uporabite detergentov in čistil, ki jih uporabljate vi, temveč nežne, neodišavljene, naravne, namenjene prav otrokom in iz ekološko pridelanih sestavin.
 

3. Kupite oblačila na zadrge

Neprestano previjanje pomeni tudi neprestano preoblačenje in … zapenjanje neštetih drobcenih gumbkov. Zato raje kupite pajacke na zadrge ali pa jih dajte prišiti svoji šivilji.
 

4. Imejte gaze za podiranje kupčkov povsod po stanovanju

Ja, res je, ni ravno najlepši pogled na stanovanje, a nihče ne pričakuje, da bo ob novorojenčku prišel v razstavno pološčen in pospravljen prostor. Neprestano podiranje kupčkov bo precej manj nadležno, če boste imeli pri roki gaze, saj bom tako manj čiščenja stanovanja in pranja vaših oblačil.
 

5. Naj spi ob vas

Verjetno sploh na začetku ne bo želel spati sam, poleg tega dojenje na 2 uri zahteva vstajanje in veliko lažje vam bo, če bo otrok ob vas. Dojenje bo tako hitro opravljeno, pa niti vstati vam ne bo treba in boste takoj nazaj zaspali.
 

6. Prosite za pomoč

Svojo mamo; taščo; sestro; svakinjo … verjemite, želijo pomagati, zato naj vam nikar ne bo nerodno prositi za pomoč – tako pomoč v zvezi z otrokom kot tudi v gospodinjstvu, nakup kakih stvari ipd.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj