… pa skupina prijateljev, zato je dobro paziti, da ne delamo pogostih napak, zaradi katerih se hitro začnemo rediti.

Nutricionista dr. Lawrence J. Cheskin in Melissa Lanz opozarjata na 6 najpogostejših napak, ki jih ljudje delamo pri večerji.
 

1. Večerja je največji obrok

Zvečer potrebujemo manj kalorij kot tekom dneva, saj zvečer ne potrebujemo toliko energije kot čez dan. Nutricionisti pravijo, da bi naj zvečer zaužili lahek obrok, ki naj vsebuje le 20 – 25 % dnevnega vnosa kalorij.
 

2. Posode, v katerih kuhamo, damo na mizo

Melissa Lanz pravi, da se zaradi tega pogosto preveč najemo. Svetuje, da hrano serviramo na krožnike in počakamo 10 minut, preden gremo po drugo porcijo. Če se po večerji zamotimo s pogovorom, je manj verjetno, da bomo še naprej jedli.


hubpage.com

3. Grizljanje prigrizkov med gledanjem televizije

Veliko ljudi naredi veliko napako, da si namesto večerje privoščijo nezdrave prigrizke med gledanjem televizije. Grizljanje prigrizkov po večerji, ali pa kar namesto večerje, je lahko nevarno, saj se zamotimo z gledanjem televizije in sploh ne razmišljamo, koliko smo pojedli.
 

4. Sol na mizi

Če imamo na mizi sol, je velika verjetnost, da si bomo hrano dodatno solili, kar lahko pripelje do preobremenitve z natrijem. Namesto soli lahko damo na mizo druge začimbe, na primer črni poper, posušen origano in timijan.
 

5. Prepogosto večerjanje v restavracijah

Dr. Cheskin svetuje, naj v restavracijah večerjamo največ enkrat na teden, saj so tam obroki pogosto bolj kalorični in slani, vsebujejo pa tudi več maščobe in sladkorja. Nadalje svetuje še, da se popolnoma odpovemo hitri hrani.
 

6. Sladica

S sladico vnesemo veliko nepotrebnih kalorij, zato je bolje, da se zvečer odpovemo tej sladki razvadi, ki lahko zaradi dviga sladkorja v krvi povzroča tudi nespečnost. 

Vir naslovne fotografije: dinnerinthesky.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj